Rețetă simplă de tort cu cocos și nucă. Cum să prepari în câți va pași un desert delicios

Vrei să îți impresionezi apropiații cu un preparat delicios și ușor de făcut? Nimic mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să pui în aplicare rețeta lăsată în rândurile de mai jos!

23 feb. 2022, 15:50
Rețetă simplă de tort cu cocos și nucă.  Cum să prepari în câți va pași un desert delicios

Rețetă simplă de tort cu cocos și nucă. Este un tort fin, cremos, cu un gust savuros. Blatul este usor aromat, iar crema este foarte delicioasa.

Rețetă simplă de tort cu cocos și nucă. Cum să prepari în câți va pași un desert delicios

IngredienteBlat:

6 albusuri
un varf cutit de sare
120 g zahar brun
150 g de nuci macinate
120 g nuca de cocos
1 pliculet praf de copt

Umplutura:
650 ml lapte
6 galbenusuri
120 zahar brun
100 g faina
1 esenta de vanilie
150 g unt sau margarina

Decor:
nuca macinata
frisca

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, amesteca nuca macinata impreuna cu nuca de cocos si praful de copt. Separat, intr-un alt vas, mixeaza albusurile cu un praf de sare. Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand zaharul se topeste si vei obtine o bezea tare.

Cu o spatula, incorporeaza amestecul cu nuca. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 20 cm tapetata cu hartie de copt. Poti tapeta doar baza formei cu hartie de copt iar pe marginile le poti unge cu unt.

Introdu la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 25-30 minute. Pentru umplutura, amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi adauga cca 150 ml lapte, faina si esenta de vanilie. Intr-o craticioara, pune restul de lapte (cei 500 ml), la foc. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, aduaga compozitia cu galbenusuri, in fir subtire, amestecand energic. Fierbe totul la foc mediu pana cand crema incepe sa se ingroase, apoi indeparteaza de pe foc. Acopera crema cu folie de plastic direct pe suprafata si lasa sa se raceasca.

Citește și: Ai preparat greșit toată viața pastele carbonara. Iată rețeta originală cu care vei da pe spate toată familia! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
 

Cand crema s-a racit, incorporea putin cate putin untul sau margarina. Taie blatul copt si racit astfel incat vei obtine trei foi. Aseaza prima foaie de blat si distribuie uniform 1/3 din crema. Pune a doua foaie si unge-o cu 1/2 din crema ramasa. Aseaza a treia foaie si intinde restul de crema. Decoreaza tortul cu nuca macinata si frisca.

Citește și: Reţetă excepţională de mujdei de usturoi, oferită de dr Ovidiu Bojor. Metoda de preparare le permite chiar şi celor care suferă de gastrită să-l consume