Batoanele cu cereale, PERICOL MAJOR pentru sănătate. Conţin o OTRAVĂ PUTERNICĂ

Vreţi să mâncaţi sănătos şi vă bombardaţi organismul cu otravă. Batoanele cu cereale, consumate de mulţi români, ascund pericole mari pentru sănătate. Un studiu făcut de cercetători de renume arată ca aceste batoane conţin arsenic, o otravă puternică.

10 mart. 2014, 07:30
Batoanele cu cereale, PERICOL MAJOR pentru sănătate. Conţin o OTRAVĂ PUTERNICĂ

Batonul cu cereale este soluţia oricărei persoane care are nevoie de o gustare între mese sau de puţină energie într-o zi obositoare. Însă data viitoare când veţi vrea să consumaţi acest produs, ar fi bine să citiţi cu atenţie lista ingredientelor.

VEZI ŞI: Mercurul din alimente, un pericol pentru sănătate. Află cum îl eviţi

Mai multe controale realizate de Agenţia Sanitară din Franţa au arătat că banalele batoane cu cereale pot conţine un nivel mare de arsenic, care se află în strânsă legatură cu bolile vasculare şi cancerul. De vină este, spun experţii, orezul brun din acest produs, care are nevoie de multă apă pentru a creşte. Astfel, arsenicul care se găseşte în pânza freatică, ajunge direct în alimentaţia oamenilor.

Studiul a scos la iveală prezenţa arsenicului în 22 din cele 30 de tipuri de batoane cu cereale testate. În atenţia oamenilor de ştiinţă intră şi alte alimente cu pericol potenţial, precum peştele, cafeaua şi laptele pentru bebeluşi.

CITEŞTE ŞI: Sfaturi sănătoase pentru micul dejun. Ce trebuie să eviţi dimineaţa