Bătrân de 105 ani din Gherla, vaccinat antiCOVID: ”Ce să simt, o pişcătură”

Un bătrân de doar 105 ani din Gherla s-a vaccinat luni cu serul anti-Covid. ”Ce să simt, o pişcătură”, a spus bătrânul Iosif, după ce a primit vaccinul.

18 ian. 2021, 18:57
Bătrân de 105 ani din Gherla, vaccinat antiCOVID: ”Ce să simt, o pişcătură”

Bătrân de 105 ani din Gherla, vaccinat antiCOVID. Iosif Rusu a fost cadru didactic a venit la centrul de vaccinare însoțit de nepot. Acesta l-a adus cu mașina și l-a ajutat să se înregistreze.

Bătrân de 105 ani din Gherla, vaccinat antiCOVID: ”Ce să simt, o pişcătură”

Omul i-a mărturisit medicului din centrul de vaccinare că nu are boli cronice și nici nu este alergic la ceva anume. Mai mult, bătrânul a mărturisit că nu și-a făcut vaccinul antigripal ca să și-l facă pe cel antiCOVID.

Mai mult decât atât, domnul Rusu a declarat că nu și-a făcut vaccinul antigripal ca să și-l facă pe cel împotriva coronavirusului

Primarul din Gherla, Ovidiu Drăgan, a asistat la momentul vaccinării bătrânului de 105 ani, care este și cetăţean de onoare al oraşului, spune Observator.

Întrebat ce a simțit când s-a vaccinat, bătrânul Iosif Rusu a spus: ”Ce să simt, o pişcătură. Am câteva emoții, dar cred că va fi bine”.

Potrivit primarului, după ce a primit vaccinul, bătrânul Iosif Rusu a fost monitorizat de medic o perioadă, ca să fie sigur că totul este în regulă.

Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. În ultimele 24 de ore, peste 30.000 de români s-au imunizat împotriva Covid 19. Numărul total se apropie de 235.239.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.

Numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 235.239, din care număr persoane vaccinate: cu o doză 233.288; cu 2 doze 1.951.

Prin comparaţie, Israelul a vaccinat până joi două milioane de persoane care şi-au primit prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus, odată cu vaccinarea unei asistente dintr-o maternitate, la care a asistat premierul Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

Citește și: Agenţia Medicală din Norvegia: „Nu vaccinul i-a omorât pe cei 33 de bătrâni”
 

.

 

 


loading...