Bătrân executat silit, DIN GREŞEALĂ, pentru datoria altcuiva. Autorităţile nu vor acum să-i dea banii înapoi

Un pensionar din Făgăraş a fost executat silit pentru datoria altcuiva, iar autorităţile nu vor acum să-i dea banii înapoi. Totul s-a întâmplat din cauza unei confuzii de nume, iar bărbatului i-a fost oprită o mare parte din pensie.

04 feb. 2015, 09:40
Bătrân executat silit, DIN GREŞEALĂ, pentru datoria altcuiva. Autorităţile nu vor acum să-i dea banii înapoi

O încurcătură a Serviciului Public Local de Evidenţă a Persoanelor şi a unui operator de energie termică au lăsat un pensionar din Făgăraş fără o mare parte din pensie.

Bătrânul a fost confundat cu un alt făgărăşean care are acelaşi nume şi care a acumulat într-adevăr datorii la furnizorul de gaz Ecoterm. Omul s-a ales cu poprire pe pensie şi, timp de trei luni, i-a fost retrasă din cont suma de 402 lei, deşi el nu numai că nu avea vreo datorie, ci nici măcar nu a beneficiat vreodată de serviciile companiei respective, fiind racordat la un alt furnizor de agent termic. Tot de trei luni, făgărăşeanul umblă să-şi recupereze banii şi niciun serviciu public nu îl mai bagă în seamă.

Funcţionarii care au făcut greşeala nu îl mai bagă în seamă

Confuzia a fost făcută la nivelul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. De curând, cetăţeanul din Făgăraş a dat în judecată furnizorul de agent termic ce i-a pus în mod eronat poprire pe pensie, pentru a-şi recupera suma pierdută.

„Unde merg să cer explicaţii găsesc numai funcţionari şi directori care nu vor să stea de vorbă cu mine. Eu nu am greşit nimic şi îmi vreau banii înapoi. Sunt în vârstă şi am probleme de sănătate, nu îmi permit să renunţ la o sumă atât de mare în fiecare lună. Am dat în judecată societatea Ecoterm, pentru a recupera suma pierdută, dar şi pentru a se evita astfel de confuzii pe viitor. Este penibil ca în secolul în care trăim, două persoane cu acelaşi nume să fie confundate în acest fel. În afară de nume, nu avem nimic în comun. Nici adresă, nici vârstă sau CNP”, a spus pensionarul păbubit, potrivit romaniacurata.ro.

Citeşte şi: Mii de români, executaţi ABUZIV de ANAF. Ce trebuie să faci dacă te trezeşti cu CONTURILE BLOCATE