Bătrână amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieşit mai devreme din casă.”M-am umilit în faţa poliţistului. A zis că o să-mi vând casa”

Caz incredibil la Iași. O bătrână de 84 de ani, cu pensie de doar 800 de lei, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieșit din casă mai devreme cu jumătate de oră față de cum prevedea ordonanța militară. Bătrânica s-a grăbit pentru că din cauza problemelor medicale merge încet și a vrut să termine cumpărăturile în cele două ore pe care le avea la dispoziție.

29 mai 2020, 06:20
Bătrână amendată cu 10.000 de lei pentru că a ieşit mai devreme din casă.”M-am umilit în faţa poliţistului. A zis că o să-mi vând casa”

Pe data de 7 aprilie, Maria Trofin, o ieșeancă în vârstă de 86 de ani, a fost amendată de către polițiștii locali pentru că a ieșit la cumpărături cu jumătate de oră mai devreme decât prevedea Ordonanța Militară.

„Eu locuiesc singură, soțul meu fiind decedat de mulți ani. Știam că trebuie să ies după ora 11:00. Eu sunt bătrână și merg mai greu. Ceasul meu arăta că mai sunt câteva minute când am ieșit din casă. Am mers la piață să-mi cumpăr ceva de mâncare și să-mi iau pe urmă niște medicamente.
Până la ora 13:00, trebuia să fiu înapoi. Stau destul de departe de piață și trebuia să ajung și la farmacie, pentru a-mi lua niște medicamente.

Eu am lucrat la o farmacie și știu foarte bine ce înseamnă lupta cu acest virus. Aveam mască de protecție, aveam mănuși… Aveam și declarație pe propria răspundere! Dar domnul polițist nici nu a vrut să audă! M-am rugat de el să mă înțeleagă. M-am umilit în fața lui, însă… degeaba! Mi-a spus că mă amendează pentru că am încălcat legea. Nu am vrut să semnez procesul-verbal și, atunci, a spus că îmi arată el mie ce poate face! Nu am semnat pentru că am considerat că nu am greșit cu nimic. Mi-a zis că voi plăti scump pentru ce am făcut, că o să-mi vând casa!”, povesteşte bătrâna, potrivit bzi.

Femeia a aflat cuantumul amenzii de-abia în momentul în care a primit procesul-verbal acasă și i l-a arătat fiicei sale.

„Am rămas muți când am văzut ce amendă i-au dat mamei! Când i-am spus suma, mama a început să plângă… A fost o femeie corectă toată viața ei și nu a fost vreodată amendată pentru nimic. Este inacceptabil cum a înțeles să aplice legea acest domn polițist”, spune supărată fiica Mariei Trofin.

Bătrâna din Iași susține, printre lacrimi, că nu a mai fost vreodată amendată și că nu își permite să plătească această sumă.

„Eu nu am vrut să încalc legea. N-am luat o amendă în viața mea! M-au nenorocit! De unde să scot o sută de milioane acum?! Eu am o pensie de aproape 800 de lei. Plătesc întreținerea, îmi iau pastile și… s-au cam terminat banii. De unde să plătesc eu acum amenda asta așa de mare?!”, zice plângând bătrâna.
De când a aflat de amenda primită, femeia susține că nu mai poate dormi noaptea. „Nu pot să mai închid ochii noaptea! Mi-e frică să nu vină acel polițist și să-mi ia casa!”, izbucnește iarăși în plâns femeia.

Maria Trofin a contestat în instanță procesul-verbal, sperând să fie iertată de amendă.

Citeşte şi Doi bărbaţi din Botoşani au fost amendaţi pentru că nu purtau mască! „Nu credem în COVID-19