Bătrâna bătută de asistenta medicală din Craiova are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale

Bătrâna de la Centrul pentru Îngrijiri Adulţi "Sfânta Maria" din Craiova, căreia o asistentă i-ar fi rupt mâna pentru că pacienta a refuzat să-şi ia medicamentele, incidentul fiind semnalat de o infirmieră, are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

05 feb. 2013, 15:01
Bătrâna bătută de asistenta medicală din Craiova are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale

Institutul de Medicină Legală din Craiova a trimis marţi, la Secţia 5 de Poliţie, rezultatul expertizei medicale în cazul bătrânei de la Centrul de Îngrijiri Adulţi din Craiova. Potrivit rezultatului, femeia a suferit o „fractură spiroidală medie fără deplasare” şi are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

Totodată, marţi, poliţiştii au audiat doi martori în acest caz, urmând ca miercuri oamenii legii să stabilească dacă va fi începută sau nu urmărirea penală împotriva asistentei acuzate.

O infirmieră de la Centrul de Îngrijiri Adulţi „Sfânta Maria” şi-a reclamat o colegă că ar fi bătut o bătrână de 70 de ani şi i-ar fi rupt mâna pentru că a refuzat să-şi ia medicamentele. Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului au deschis anchete în acest caz.

Infirmiera declara că s-a hotărât să vorbească despre acest caz pentru că a văzut că se încerca muşamalizarea incidentului. În urma anchetei, conducerea DGASPC Dolj a decis, în 24 ianuarie, să le suspende din funcţii atât pe asistenta acuzată că i-a rupt mâna unei bătrâne, cât şi pe infirmiera care a dezvăluit cazul, până la finalizarea anchetei.