Bătrână de 90 de ani a mers prin viscol 10 kilometri pentru a se vaccina împotriva Covid

O bătrână de 90 de ani a decis că vaccinarea împotriva COVID este cea mai importantă. Aceasta a decis să meargă pe viscol, 10 kilometri, doar pentru a se vaccina

17 feb. 2021, 20:13
Bătrână de 90 de ani a mers prin viscol 10 kilometri pentru a se vaccina împotriva Covid

Bătrână de 90 de ani a mers prin viscol 10 kilometri pentru a se vaccina împotriva Covid. Fran Goldman a mers pe jos mai bine de 10 kilometri dus-întors, prin zăpadă, pentru a putea beneficia de doza de vaccin împotriva Covid.

Bătrână de 90 de ani a mers prin viscol 10 kilometri pentru a se vaccina împotriva Covid

Femeia a verificat posibilitatea programării în fiecare dimineaţă, sunând la Departamentul de Sănătate al statului Washington și cerându-le să o ajute să fie programată.

„Am sunat pentru a fi programată oriunde, în fiecare dimineaţă, în fiecare după-amiază şi de multe ori am fost online şi noaptea pentru a prinde loc” a povestit femeia.

A încercat farmaciile din zonă, în speranța unui loc, dar degeaba. Fiica ei a căutat pe internet, iar un prieten din Arizona a încercat să-i facă de asemenea loc pentru o programare, însă şansele erau din ce în ce mai mici.

​„Nada. Nimic, în fiecare zi acelaşi răspuns”, a spus Fran Goldam.

În cele din urmă a obţinut loc într-o duminică, dimineaţa:

„Nu-mi venea să cred. A trebuit să-mi iau ochelarii pentru a vedea dacă nu cumva greşesc sau e adevărat.”

Vineri şi sâmbătă însă, o furtună puternică de zăpadă a acaparat regiunea, transformând străzile, în mod normale ploioase, ale oraşului, în gheţuş şi mormane de zăpadă.

Bătrâna şi-a luat o pereche de pantaloni din lână şi o cămaşă cu mânecă scurtă, astfel încât asistenta să poată ajunge cu uşurinţă la braţe, apoi a luat peste un cojoc din lână cu fermoar şi o haine de puf, iar pe deasupra şi-a pus o pelerină de ploaie.

S-a încălţat cu cizme de zăpadă, şi-a scos bastonul şi s-a aventurat pe străzile înzăpezite. Fiica ei, Ruth Goldman, care locuiește în Buffalo, New York, nu a fost surprinsă de acțiunile mamei sale.

„Suntem oameni din ‘afară’. Ne place să fim afară. Am fost ieri la Lacul Ontario, indiferent de vântul rece şi de temperaturile mai mici de 6 grade. Mama mea nu ar fi avut de gând să lase puţină zăpadă să o împiedice să primească vaccinul. Era dispusă să meargă oricât până acolo și înapoi pentru a o obține. Este o persoană cu adevărat remarcabilă. Întotdeauna caută soluţii, nu probleme​” a declarat fiica acesteia.

Citeşte şi: Prima țară care a lansat pașaportul digital de vaccinare împotriva Covid. Se eliberează la două săptămâni după a doua doză