Bătrână moartă în curtea spitalului aşteptând o ştampilă. La acelaşi spital, un bătrân cerea în genunchi să fie consultat

Spitalul din Corabia este din nou în centrul atenţiei, după ce o bătrână care aştepta o scrisoare medicală parafată cu o ultimă ştampilă a încetat din viaţă chiar în curtea instituţiei. Cu două săptămâni în urmă, în acelaşi spital o persoană a filmat cu telefonul scene halucinante: un bătrân se ruga în genunchi să fie consultat.

25 ian. 2021, 20:57
Bătrână moartă în curtea spitalului aşteptând o ştampilă. La acelaşi spital, un bătrân cerea în genunchi să fie consultat
Bătrână moartă în curtea spitalului din Corabia

Bătrâna moartă în curtea spitalului din Corabia avea 85 de ani şi venise la spital pentru că avea nevoie de o scrisoare medicală necesară închirierii unui concentrator de oxigen. Cazul bătrânei a fost relatat pe Facebook de nepoata ei, Alexandra Mincis. Aceasta a precizat că rudele au vrut să rezolve singure problema scrisorii medicale, fără să o mai plimbe pe drumuri pe bătrână, însă eliberarea respectivei scrisori medicale nu era posibilă fără prezenţa pacientei.

Bătrână moartă în curtea spitalului din Corabia aşteptând să-i fie ştampilată scrisoarea medicală

Medicul care trebuia să-i elibereze scrisoarea medicală a spus că nu o poate face întrucât bătrâna nu a trecut testul suflării în tub. După spusele nepoatei, scrisoarea medicală a putut fi eliberată în momentul în care rudele femeii i-au oferit medicului „o atenţie”. În aşteptarea scrisorii care mai avea nevoie de o ştampilă, bunica a decedat.

De ce salariu aveți nevoie domnule ,,doctor”, nu toți ne permitem sa va băgăm bani in buzunare. Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineață am mers cu ea la spital în căruț – i-a măsurat saturația de oxigen rezultând 67 din punctul de vedere al doctorului era buna.

Citeste si Doina Pană a fost otrăvită cu mercur! Expertiza a fost confirmată

Acum vine partea grea pentru ea. Trebuie sa sufle într-un tub încercând de mai multe ori nu reușește nu avea suficientă putere de a sufla. În tot acest timp doctorul era foarte recalcitrant. Răspunsul dansului a fost ca nu poate să ne dea acea scrisoare ca nu trece testul cu tubul si ca asa este legea, nu poate demonstra ca are nevoie de oxigen, cu toate ca in același spital a fost internată 10 zile tot la oxigen a stat, dar biletul de ieșire unde era specificat ca are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el.

Dar o mică minune a apărut după ,,o atenție „. S-a putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o ora bunica mea a așteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o stampila rotundă care se afla la o asistenta. Între timp am pus-o pe bunica in mașina. Dar după încă 10 minute de așteptare inima ei sa oprit. Același doctor vine la mașină îi verifica pulsul si răspunde pe un ton foarte diferit și calm ,,da a decedat și făcusem și scrisoarea pe un an. Din păcate a trebuit sa moară pentru a-i demonstra acestui doctor ca ea are nevoie de oxigen„, a scris nepoata femeii, pe Facebook.

Bătrân în genunchi cerând ajutorul medicilor

În urmă cu două săptămâni, spitalul din Corabia a fost scena unui un alt caz cutremurător. În spaţiul public au apărut imagini halucinante cu un bătrân căzut în genunchi rugându-se de cadrele medicale să-l consulte. Acesta aștepta de trei ore să fie preluat de cineva și cerea ajutor pentru că suferise un accident vascular.

O pacientă l-a găsit pe bătrân în genunchi și s-a oferit să îl ajute. Pentru că nu l-a putut ridica singură, a rugat personalul medical să intervină. Însă doctorița care a venit, s-a uitat la  bătrân, apoi a plecat.