Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer. „Îl aşteaptă pe cel englez”

Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer împotriva Covid-19, pentru că ar prefera să „îl aștepte pe cel englez” şi nu se prezintă la unităţile de vaccinare. Odată dezghețat de la -78C (-104F) dozele trebuie utilizate timp de două zile, spune îndrumarea oficială a autorității de reglementare din Marea Britanie.

07 ian. 2021, 14:37
Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer. „Îl aşteaptă pe cel englez”
Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer

Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer. Dr. Williams s-a arătat furios față de cei care spun că preferă doar vaccinul Oxford/ AstraZeneca.

Unii pacienți locali au refuzat, în acest weekend, să primească un vaccin, când au aflat că este de la Pfizer. >.

Vă rog să aveți grijă de toată lumea. Acest virus există, iar situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare. Costă aproximativ 39 de lire sterline fiecare doză de vaccin Pfizer.”, a scris el pe Twitter, potrivit Daily Mail.

Bătrânii din Marea Britanie refuză vaccinul Pfizer

Aproximativ 1,1 milioane de britanici au fost vaccinați până în a patra săptămână de la lansare în Regatul Unit, arată ultimele cifre ale NHS Anglia, cu 308.500 de doze administrate săptămâna trecută.

Boris Johnson a promis că 13 milioane de oameni – peste 70 de ani, rezidenți ai centrelor de bătrâni, personalul NHS și cei vulnerabili – își vor face vaccin până la jumătatea lunii februarie.

Citeştte şi: Diferențele dintre vaccinul Pfizer-BioNtech și Moderna. Valeriu Gheorghiță: ”Este deja reconstituit”

Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, returnate companiei

Mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost returnate de SUA fiindcă, pe timpul transportului, tăvile în care erau depozitate s-au răcit cu mult sub temperatura de -75 de grade Celsius la care trebuie ținute.

Autoritățile fac verificări și încearcă să afle dacă vaccinurile mai pot fi folosite sau trebuie distruse.

Americanii au spus miercuri că au pus deoparte mii de doze de vaccin în California şi Alabama, după ce s-a petrecut această anomalie cauzată de scăderea temperaturii de depozitare, potrivit CNBC.

Citeşte şi: Olanda nu a putut începe campania de vaccinare anti-Covid. Guvernul a fost luat prin surprindere de aprobarea vaccinului Pfizer

Generalul Gustave Perna, cel care supraveghează programul de vaccinare cunoscut drept Operation Warp Speed, a spus că două tăvi (o tavă conține aproape 1.000 de doze) care au ajuns în două locaţii separate din California trebuiau să fie returnate la Pfizer. Apoi, s-a întâmplat acest lucru și în Alabama.

El a precizat că vaccinul nu a fost scos din camion. „Le-am returnat imediat înapoi la Pfizer şi am înlocuit cele două tăvi. Lucrăm acum cu FDA, CDC, FDA şi Pfizer pentru a stabili dacă acea anomalie este sau nu sigură”.