Bătrânii omenirii mor pe CAPETE. Vezi câţi ani are bărbatul considerat decan de vârstă al umanităţii

Noul decan de vârstă al umanităţii are 112 ani, este de origine spaniolă şi locuieşte în statul New York, a făcut cunoscut vineri Cartea Guinness a Recordurilor, la o lună după decesul predecesorului său, japonezul Jiroemon Kimura.

RomaniaTV.net
27 iul. 2013, 16:32

Salustiano Sanchez Blazquez trăieşte în Grand Island, o localitate din apropiere de Cascada Niagara, la graniţa cu Canada, a precizat într-un comunicat Guinness, care i-a decernat titlul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Povestea bărbatului care trăieşte de aproape un SECOL şi jumătate: M-am născut în 1872

Jiroemon Kimura a murit, pe 12 iunie, de moarte naturală la vârsta de 116 ani. Potrivit celor de la Guinness, la 115 ani, Misao Okawa, născută în Japonia în 1897, deţine titlul de cea mai în vârstă femeie din lume.

Citeşte şi În Africa de Sud a fost găsită o femeie de 119 ani

Sanchez Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar din provincia Salamanca (vestul Spaniei) şi a emigrat în Cuba la vârsta de 17 ani. Din Cuba, el a plecat în Statele Unite în august 1920. În 1934 s-a căsătorit cu Pearl, cu care a avut doi copii, John, 76 de ani, şi Irene, 69 de ani. El are şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi 5 stră-strănepoţi. El atribuie longevitatea sa faptului că în fiecare zi consumă o banană şi înghite un analgezic.