Bătrânul în pijamele, care a făcut KO un poliţist în scara unui bloc din Bucureşti, a murit în penitenciar

Incident șocant într-o scară de bloc. Un polițist care a intervenit după un apel la 112 a fost bătut de un bărbat imediat după ce s-a prezentat. Acesta era cunoscut cu antecedente penale tot legate de agresivitate. Omul legii a rămas cu sechele în urma incidentului. Agresorul a murit în închisoare.

25 nov. 2022, 12:32
Bătrânul în pijamele, care a făcut KO un poliţist în scara unui bloc din Bucureşti, a murit în penitenciar

Bătrânul care a agresat un poliţist în scara blocului a murit. Este doar unul dintre cazurile în care polițiștii veniți la fața locului sunt agresați fizic. Agentul de poliție de la Secția 25 din București împreună cu o agentă au fost chemați prin apel 112 să intervină în cazul unui scandal. Ajuns la adresa indicată, politistul a primit un pumn în faţă de la individul care fusese reclarat că îşi bate soţia.

Toată scena a fost filmată de camera montată pe uniforma polițistului, spre ghinionul infractorului.

Așa cum se poate observa în imagini, agentul nici măcar nu a apucat bine să se prezinte și să explice situația, pentru că bărbatul îmbrăcat în pijamale, care a deschis ușa, i-a aplicat angajatului MAI un pumn în față, care l-a pus la pământ.

Agresorul era cunoscut cu antecedente penale, tot din cauza violenței. Bărbatul avea o experiență de 25 de ani în arte marțiale. Lovitură dată i-a adus grave probleme agentului de poliție, aflat la început de drum. Bărbatul violent a fost condamnat la închisoare cu executare și și-a găsit sfârșitul în arest din cauza problemelor de sănătate.

Oamenii legii spun că atacurile asupra lor s-au intensificat în ultimele luni.

„De multe ori am auzit opinii de genul: ‘ce mare lucru să intervii la un apel la 112?!’ sau ‘polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează’ sau… Cum ar spune diverși oameni politici, ‘Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare’.

Video viral cu Părintele Calistrat, postat de Marian Godină. Îşi ceartă enoriaşii care nu-i dau suficienţi bani: „Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost?”
În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o ‘banală’ intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama ‘scandal în familie’. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel.

Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: ‘Vârstnic pus la pământ de polițiști’, ‘Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân’ și tot așa.

În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, au notat sindicaliștii Europol.