Video viral cu Părintele Calistrat, postat de Marian Godină. Îşi ceartă enoriaşii care nu-i dau suficienţi bani: „Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost?”

Un videoclip distribuit de poliţistul Marian Godină, cu preotul Calistrat de la Vlădiceni, a devenit viral pe Facebook.

21 nov. 2022, 14:45
Video viral cu Părintele Calistrat, postat de Marian Godină. Îşi ceartă enoriaşii care nu-i dau suficienţi bani: „Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost?”

Părintele Calistrat Chifan, implicat într-un scandal după ce a lovit o femeie în curtea mănăstirii Vlădiceni, a fost filmat povestind unor enoriași câți bani cere pentru un pomelnic.

EXCLUSIV Gigi Becali, critici la adresa părintelui Calistrat: „Femeile alea l-au instigat fiindcă l-au ştiut iute la mânie. Dacă era smerit, cu capul plecat, nu se întâmpla asta”

În imagini, preotul anchetat pentru că a lovit recent o femeie, ceartă enoriaşii care nu-l plătesc suficient pentru serviciile duhovniceşti. In cateva ore, filmul a primit peste 3,900 de like-uri si a avut peste 92.000 de vizualizari.

Mii de români au semnat în câteva zile o petiție online, pentru susținerea preotului Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, după scandalul în care acesta a fost implicat.

Petiția are peste 37.000 de distribuiri și aproape 6.000 de semnături, inițiatorii cerând ca preotul ieșean să fie lăsat în pace.

Preotul din județul Iași s-a declarat nemulțumit după ce o credincioasă l-a rugat să îi primească pomelnicul, deși nu avea bani pentru a-l plăti.

„Venise într-o zi o cucoană și mi-a zis că e supărată că nu are bani și să îi primesc un pomelnic. I-am zis să nu mă ia așa. Cât ai dat la vrăjitoare? 1000 de lei? La mine vii cu 5 lei, mă iei de prost? Vii cu 100, 10% din cât ai dus acolo. De ce preotul e mai prost și trebuie să îți facă rugăciune cu 5 lei, iar aia te prostește, îți spune trei gogoși și îi dai 1000 lei. De unde e asta? Nu suport treaba asta, vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare”, a spus preotul Calistrat Chifan.

Pe data de 9 noiembrie, Părintele Calistrat Chifan s-a certat cu mai multe femei și a lovit-o pe una dintre ele, în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

Părintele Calistrat, sfaturi utile pentru credincioșii care țin postul Crăciunului: ”Cum mă comport este o formă de post”
Pe filmarea realizată de credincioșii aflați la fața locului se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii și o lovește cu brațul drept, iar mai multe persoane aflate în zonă îl apostrofează pe părintele Calistrat.

Părintele Calistrat este cercetat și nu mai slujește până la o decizie finală, a anunțat Arhiepiscopia Iașilor.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Carmen de la Sălciua îl apără pe Părintele Calistrat: „Prea multă prigoană împotriva Bisericii şi a slujitorilor ei!”. Ce spun Connect-R şi Anamaria Prodan