Băutura consumată de aproape toată lumea, cheia longevităţii. Care este cantitatea optimă pe care trebuie s-o consumi zilnic

Consumatorii de cafea trăiesc mai mult decât cei care nu beau licoarea magică în mod regulat, în plus, au inimi mai sănătoase, arată un studiu de dată recentă, realizat în Australia.

21 ian. 2023, 09:29
Băutura consumată de aproape toată lumea, cheia longevităţii. Care este cantitatea optimă pe care trebuie s-o consumi zilnic

Oamenii care beau două sau chiar trei căni de cafea zilnic au un risc mai mic de deces la vârste nu foarte înaintate în comparație cu cei care nu consumă această licoare aromată. Mai exact, cafeaua măcinată reduce riscul de deces timpuriu cu 27% și reduce riscul de dezvoltare a bolilor de inimă cu 20%. Nici cafeaua instant și nici cea decofeinizată nu sunt lipsite de beneficii pentru sănătate.

Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți care ajută organismul să elimine radicalii liberi, care stau la baza unor dintre cele mai grave afecţiuni.

Citeste si Pune două lingurițe de ulei într-o cană de cafea și vei avea parte de o surpriză inedită. Trucul te va scăpa de multe probleme

Băutura pe care aproape toţi o consumă, cheia longevităţii

Studiul s-a derulat pe o perioadă de 12 ani şi a avut ca subiecţi 449.563 de persoane din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, scrie The Sun.

Potrivit cercetării, orice cantitate de cafea, oricât de mică ar fi ea, băută zilnic contribuie la o sănătate mai bună, dar două până la trei căni pe zi este cantitatea ideală.

Consumul de cafea a fost asociat cu reducerea bolilor cardiovasculare și a decesului din orice cauză. Cofeina este cel mai cunoscut component, dar băutura conține peste 100 de componente biologic active. Probabil, compușii fără cofeină au fost responsabili pentru relația dintre consumul de cafea, bolile cardiovasculare și supraviețuire”, a declarat profesorul Peter Kistler, unul dintre conducătorii studiului.

Secretul cafelei lui Beethoven. Motivul pentru care compozitorul folosea fix 60 de boabe de cafea

Cel mai mare compozitor al secolului al XIX-lea era un mare băutor de cafea. Licoarea magică şi-o prepara cu aproape la fel de multă grijă câtă avea să-şi compună celebrele simfonii.

Cafeaua lui Beethoven îl dădea acestuia nu doar energia atât de necesară pentru compunerea capodoperelor muzicale, dar îl ajuta şi să-şi găsească mai uşor inspiraţia.

Beethoven, căruia îi datorăm câteva dintre cele mai frumoase lucrări muzicale scrise vreodată (numerose simfonii și, desigur, celebrele Scrisoare către Elise și Sonată la lumina lunii), îşi pregătea cu mare minuţiozitatea licoarea magică dătătoare de energie.

Citeste si Ce să pui în cafea ca să scapi de riduri și să-ți întărești oasele. Secretul lui Jennifer Aniston pentru o piele perfectă

Biograful său, Anton Schindler, a dezvăluit în cartea „Beethoven As I Knew Him” („Beethoven așa cum l-am știut eu”), reţeta secretă a cafelei lui Bethoveen. Prepararea ei începea întotdeauna cu numărarea boabelor: 60 de boabe de cafea la cană, nici una în plus, nici una în minus.

La zeci de ani distanţă, câțiva barista de la Green Farm Coffee Co. din Marea Britanie au vrut să afle mai multe despre renumita cafea preparată de marele compozitor al secolului al XIX-lea. Aşa au aflat că Beethoven folosea un aparat French Balloon Coffee Maker, un dispozitiv compus din două recipiente. Cel de jos se umplea cu apă, iar căldura împingea apa în recipientul de sus. Ulterior, în recipientul de deasupra se adăugau boabele de cafea. La final, aparatul se lua de pe foc, moment în care cafeaua se scurgea în recipientul de jos.

Cei de la Green Farm Coffee Co. sunt de părere că cele 60 de boabe nu erau, totuşi, suficiente pentru obţinerea unei băuturi foarte tari. Ca să testeze mai mult, au încercat rețeta cu 60 de boabe și la espressor și cafetieră. Au ajuns, astfel, la concluzia că espresso-ul era decent, în timp ce cafeaua preparată la cafetieră era prea slabă.