Băutura cunoscută care accelerează creșterea celulelor de cancer. O savurează toată lumea, însă conține o toxină dăunătoare!

Rezultatele celor mai noi studii vin cu detalii alarmante. O băutură cunoscută și consumată în toată lumea ar putea sabota buna funcționare a organismului uman.

12 ian. 2022, 08:42
Băutura cunoscută care accelerează creșterea celulelor de cancer. O savurează toată lumea, însă conține o toxină dăunătoare!

Băutura cunoscută care accelerează creșterea celulelor de cancer. Datele arată că acest tip de lichid poate „provoca mai multe tipuri de cancer”. Institutul Național al Cancerului din Marea Britanie trage semnalul de alarmă și spune că un om cu cât bea mai mult lichid cancerigen, cu atât e mai expus riscului de a dezvolta cancer.

Băutura cunoscută care accelerează creșterea celulelor de cancer. O savurează toată lumea, însă conține o toxină dăunătoare!

Etanolul, cunoscut popular sub numele de alcool, este substanța care a fost legată de cancer. Au apărut „modele clare” între consumul de alcool și cancerul capului și gâtului, cancerul esofagian, cancerul hepatic, cancerul de sân și cancerul intestinal.

Institutul Național al Cancerului a declarat: „Băutorii moderati au un risc de 1,8 ori mai mare de cancer de cavitate bucală și faringe (gât).

Și riscuri de 1,4 ori mai mari de cancer de laringe (cutie vocală) decât cei care nu consumă alcool”. Pe de altă parte, consumatorii intensi de alcool au un risc de cinci ori mai mare de cancer la cap și gât.

Aceste riscuri sunt „substanțial mai mari” în rândul celor care beau alcool și consumă, de asemenea, tutun.

Ce este clasificat drept consum moderat de alcool?
Potrivit organizației, consumul moderat de alcool este clasificat ca două băuturi pentru bărbați și o băutură pe zi pentru femei.

Pe de altă parte, „consumul intens” este definit ca a avea patru sau mai multe băuturi alcoolice în orice zi sau opt sau mai multe băuturi alcoolice pe săptămână.

Citește și: Toți șoferii trebuie să fie atenți la asta, de Sărbători! Alcoolemia de la care pot rămâne fără permis. Polițiștii au explicat care e diferența dintre etilotest și proba de sânge
Cercetătorii au emis ipoteza în mai multe moduri în care alcoolul crește riscul de cancer.

O teorie este că atunci când organismul descompune etanolul (alcoolul) în acetaldehidă, acesta este toxic pentru organism.

Se crede că acetaldehida dăunează ADN-ului și proteinelor, făcându-l astfel cancerigen (adică evocă cancer).

O altă noțiune este că etanolul generează „specii reactive de oxigen”, care sunt molecule reactive din punct de vedere chimic care conțin oxigen.

Citește și: Ce cantitate de alcool ai voie să bei zilnic. Dacă depășești această doză poți să faci ciroză sau alte boli grave