Băutura ideală în sezonul rece, îţi face sistemul imunitar de fier. Medicii recomandă consumul în fiecare zi

Pentru buna funcționare a sistemului imunitar, este important nu numai să mâncăm alimentele potrivite, ci și să bem băuturile potrivite în timpul iernii.

16 dec. 2022, 18:37
Băutura ideală în sezonul rece, îţi face sistemul imunitar de fier. Medicii recomandă consumul în fiecare zi

Băutura perfectă pentru iarnă! Este important să eliminați din alimentație tot ceea ce conține zahăr și substanțe chimice. Există însă o modalitate sigură de a evita bolile frecvente iarna. Nutriționistul rus Dr. Marina Sorokina a dezvăluit care este acesta.

„Vă sfătuiesc în sezonul răcelilor să consumați ceaiuri din plante, care întăresc sistemul imunitar și sunt adevărate „cocktailuri de vitamine”. Dar cea mai bună băutură de iarnă este ceaiul de măceșe, spune Dr. Sorokina.

Lidia Fecioru, băutura care face minuni în orice sezon. Se bea timp de cinci săptămâni şi nicio boală nu te atinge
Cinci motive pentru a consuma ceai de măceșe în fiecare zi

1. Stimularea imunității
Fructele roșii ale măceșului sunt bogate în vitamina C, contribuie la sinteza activă a limfocitelor, care sunt responsabile de combaterea infecțiilor. Vitaminele A și E vor ajuta, de asemenea, la combaterea infecțiilor.

2. Îmbunătățirea activității inimii și a vaselor de sânge
Polifenolii și antioxidanții din măceșe, combinați cu vitamina C, devin un sprijin puternic pentru inimă și vasele de sânge.

Măceșele ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” și protejează împotriva aterosclerozei. De altfel, această băutură (fără zahăr) este recomandată să se bea în cazurile în care presiunea a crescut brusc.

3. Întărirea articulațiilor
Ceaiul de măceșe (și chiar fructele în sine) poate reduce inflamațiile. Chiar și ortopezii recomandă consumul acestuia iarna, când riscul de inflamație este ridicat și pentru a reduce durerile simptomatice la nivelul membrelor.

Băutura care topeşte grăsimea de pe burtă. Slăbeşti în timp ce dormi, se bea obligatoriu seara!
4. Susținerea proceselor de slăbire
Fructele de trandafir contribuie la normalizarea sistemului digestiv. În special, o persoană care bea regulat ceai de măceșe își accelerează metabolismul și pierde mai repede kilogramele în plus.

5. Îmbunătățirea activității ficatului și a rinichilor
Odată cu utilizarea regulată a ceaiului de măceșe, riscurile unor boli grave, cum ar fi insuficiența renală cronică sau hepatoza, sunt reduse semnificativ.