Băutura magică care face minuni pentru sănătate! Este aur curat, iar românii o adoră. Mihaela Bilic: „Stimulează tot, memoria, gândirea, capacitatea de efort”

În ultima vreme am auzit tot felul de păreri pro și contra în legătură cu consumul de cafea, o băutură pe care majoritatea românilor o adoră. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, spulberă toate miturile și chiar încurajează consumul a mai multe cești de cafea pe zi.

17 feb. 2024, 16:04
Băutura magică care face minuni pentru sănătate! Este aur curat, iar românii o adoră. Mihaela Bilic: „Stimulează tot, memoria, gândirea, capacitatea de efort”
Băutura magică care face minuni pentru sănătate! Este aur curat, iar românii o adoră.

Băutura magică care face minuni pentru sănătate! Nutriționista a afirmat recent că această băutură face minuni pentru sănătate și a dezvăluit care este doza corectă pe care un om trebuie să o consume zilnic.

Citește și Sănătos sau toxic? Mihaela Bilic a explicat cum trebuie să gătești mâncarea pentru a fi benefică pentru organism: ”Nu trebuie să iasă fum, nu trebuie să fie prăjit intens”

Băutura magică care face minuni pentru sănătate!

„Consumul de cafea e benefic pentru sănătate, este cel mai bun tonic și stimulent din natură, bobul de cafea este magic, are și putere antioxidantă, are și zero calorii și stimulează tot, și memoria, și gândirea, capacitatea de efort, ne trezește, ne dezmorțește, ne facem mai deștepți și doza corectă este de 3-5 cești”, a afirmat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

De aceiași părere este și doctorul Mihail Pautov care de curând a demontat mitul pericolului ascuns în cafeaua cu lapte. Sătul de toate teoriile apărute în spațiul public, reputatul medic pus punctul pe i și a dezvăluit care este adevărul din spatele acestor zvonuri.

„Mulți sunt curioși despre consumul cafelei cu lapte. Studiile în această privință sunt oarecum controversate și vreau să vă explic de ce. Sunt foarte multe studii care spun că dacă faci asta, proprietățile acelei cafele scad, și este posibil să fie adevărat pentru unele persoane. Unele studii spun că cafeaua cu lapte are aceleași proprietăți benefice ca și apa, adică 0, dar te hidratează. Altele spun că proprietățile consumului de cafea cu lapte se înjumătățesc, însă un alt studiu, care îmi place foarte mult, arată că atunci când consumi cafea cu lapte, proprietățile sale antioxidante cresc și vreau să vă explic de ce există atât de multe rezultate variate”, a transmis Dr. Mihail pe rețelele de socializare.

De asemenea, dr. Mihail a vorbit despre beneficiile pe care ți le poate oferi adăugarea de sare în cafeaua de dimineață. Doctorul Mihail are un truc excelent pentru persoanele care obișnuiesc să bea cafea în fiecare dimineață, pentru a avea parte de o zi excelentă și pentru a se simți la propriu plini de energie. Specialistul spune că o parte dintre persoanele care obișnuiesc să se delecteze cu această băutură la prima oră a dimineții pot resimți la ceva timp după niște simptome neplăcute, precum ar fi pierderea energiei, ori dureri de cap. Persoanele care resimt aceste lucruri tind să creadă că se confruntă cu o hiperglicemie, lucru care este total greșit, spune doctorul, care recomandă acestor oameni un truc perfect.

„Dacă bei dimineața cafea, indiferent că e cafea neagră sau cafea cu lapte și bei și apă și crezi că e suficient dacă faci asta, este posibil să te înșeli. Dacă după ce faci asta ai următoarele simptome și crezi că ai de a face cu hipoglicemie, adică tremurat, te doare capul, nu ai energie, poate ai niște transpirații reci și ai impresia că ai o hiperglicemie și trebuie să mănânci ceva dulce, atunci te înșeli. Cel mai probabil se întâmplă faptul că elimini prea mult sodiu. Cafeaua este diuretic și te face să elimini mai multă sare, așa că este foarte posibil să ai nevoie de un pic de sare în apa aceea dimineața. Așa că dimineața când te trezești și bei cafea, pune niște sare în apa aia și o să vezi că scapi de acele simptome”, a transmis Dr. Mihail Pautov.

Citește și Trucul prin care ajungi să mănânci mai puțin. Mihaela Bilic: „Senzația de sațietate se instalează mai rapid”