Băutura-pericol, consumată la scară largă. Conține mai multă cofeină decât șase doze de Coca Cola. La ce pericole sunt expuși tinerii

Află care este băutura care ne distruge sănătatea. Are o cantitate de șase ori mai mare de cofeină decât o doză de Coca Cola și este un real pericol pentru inima noastră și, cu toate acestea, este consumată la scară largă.

11 iul. 2023, 13:45
Băutura-pericol, consumată la scară largă. Conține mai multă cofeină decât șase doze de Coca Cola. La ce pericole sunt expuși tinerii
Băutura-pericol, consumată la scară largă. Conține mai multă cofeină decât șase doze de Coca Cola. La ce pericole sunt expuși tinerii

Băutura care te poate lăsa cu probleme pe viață. Este deja foarte bine știut faptul că băuturile carbogazoase sunt extrem de nocive, în special din cauza cantității mari de zahăr care se află în compoziție. Cele mai multe studii au demonstrat că în spatele gustului demențial care a cucerit miliarde de oameni, se ascund și doze uriașe de cafeină, care interferează cu sănătatea noastră.

Citește și: Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Cât a ajuns să coste băutura preferată a românilor la malul mării

A apărut o băutură nouă care a devenit populară extrem de rapid și care, în prezent, este consumată de milioane de oameni. Cu toate că are un gust bun, specialiștii trag un semnal de alarmă. Anunțul făcut de cercetători este extrem de îngrijorător. Se pare că această băutură energizantă conține o cantitate de cofeină mai mare decât șase doze de Coca Cola la un loc. Mai mult de atât, cantitatea de zahăr este și ea mare, ceea ce poate duce la suprasolicitarea pancreasului.

Băutura Prime poate genera stări de anxietate

Băutura energizantă Prime și-a câștigat rapid reputația de cea mai nocivă băutură de pe piață. Aceasta se găsește și în România, fiind disponibilă pe anumite site-uri. Totuși, aceasta nu s-a popularizat prea mult la noi în țară, cel mai probabil din cauza prețului destul de ridicat. În alte țări situația este cu totul diferită, această băutură fiind consumată la scară largă. Oamenii sunt perfect conștienți de ăpericolele la care se expun atunci când consumă această băutură și cu toate astea aleg să o facă. Medicii avertizează că cei care o consumă riscă să se confrunte cu diverse probleme de sănătate.

„Cumpărătorii și părinții să fie atenți. Această băutură energizantă reprezintă o problemă serioasă de sănătate pentru copiii pe care îi vizează cu atâta febrilitate”, a declarat Schumer, un democrat din New York, potrivit The Mirror.

Cele mai multe efecte negative le are asupra copiilor. Deși este interzisă celor sub 18 ani, băutura este consumată de mulți tineri din întreaga lume, iar din acest motiv a fost interzisă în unele școli din Australia și din Marea Britanie. Specialiștii susțin că băutura energizantă poate cauza numeroase efecte negative pentru sănătatea umană. Printre acestea se numără problemele digestive, probleme la nivelul inimii și stări de anxietate.

Citește și: Băutura pe care să nu o bei vara asta. Chiar și o gură îți poate face rău