Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Cât a ajuns să coste băutura preferată a românilor la malul mării

Suntem în plin sezon estival, iar românii au luat cu asalt litoralul Mării Negre. În ultimele săptămâni, majoritatea românilor s-au plâns de sumele piperate pe care au fost nevoiți să le scoată din buzunar la restaurantele din stațiunile de la mare. Anul acesta, berea se vinde la preț de șampanie la mare.

03 iul. 2023, 18:59
Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Cât a ajuns să coste băutura preferată a românilor la malul mării
Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc!

Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc! Românii care au mers în ultima perioadă, în vacanță, în stațiunile românești de la Marea Neagră și-au luat gândul de la băutura lor preferată atunci când au văzut prețurile exorbitante pe care le cer patronii restaurantelor pentru un singur pahar de bere.

Citește și Ne luăm adio de la bere! Această băutură trebuie să dispară total din meniul nostru pe timp de vară. Specialiștii au dezvăluit tot adevărul despre efectele ei

Bere la preț de șampanie pe litoralul românesc!

Dacă anul trecut o bere la draft costa în jur de 10-12 lei, acum se vinde cu 14 și chiar 19 lei, o creștere uriașă, spun majoritatea românilor care au mers deja în vacanță la mare.

Se pare că aceste scumpiri au explodat de la 1 iulie, atunci când prețurile au ajuns să fie cu 15-20% mai mari, față de anul precedent.

Specialiștii se tem că aceste prețuri nu vor rămâne așa și că vor urma să crească din nou în vârful de sezon, așteptat cu ardoare de patronii de restaurante, care urmează să fie undeva la finalul lunii iulie începutul lunii august.

Din păcate, vacanța pe litoralul românesc a ajuns să fie un lux pentru românii și asta pentru că jucătorii HoReCa au mărit prețurile fără să le pese de situația economică din țara noastră.

Acum, cei care vor să petreacă o noapte la un hotel de 3 stele de la malul mării, trebuie să plătească 260 de lei, cu 30 de lei mai mult, față de anul precedent.

De asemenea, turiștii care până nu demult plăteau 500 de lei pentru o noapte de cazare la un hotel de 4 stele de la mare, acum ei trebuie să scoată din buzunar cu 100 de lei în plus.

Pe lângă prețurile piperate la cazare, românii trebuie să plătească mult mai mult și la restaurante, unde cei care vor să savureze un cocktail, vor scoate din portofel 26,5 – 30,5 lei.

Nici mâncarea nu este ieftină. De exemplu, în urma scumpirilor de la începutul acestei luni, turiștii trebuie să plătească 55 de lei mai mult pentru o masă pe zi.

Pentru o porție de hamsii cu mujdei de usturoi, acum românii care se află sau care urmează să meargă la malul mării trebuie să plătească suma de 25 de lei.

Mai mult, pizza, care anul trecut costa 20 de lei, în 2023 se vinde cu 45 de lei.

Citește și O singură bere te poate transforma rapid din șofer în pieton. De cât timp e nevoie pentru ca alcoolul să iasă din sânge