Băutura sănătoasă care îți dăunează după sport: „E lipsită de echilibru nutritiv”. Ce ar trebui să consumi în schimb

Exercițiile fizice sunt un element esențial de aceea este important să fie însoțite de o alimentație echilibrată și nu orice aliment este benefic după sport.

23 aug. 2021, 12:04
Băutura sănătoasă care îți dăunează după sport: „E lipsită de echilibru nutritiv”. Ce ar trebui să consumi în schimb

Exercițiile fizice

sunt esențiale pentru a menține corpul sănătos, de aceea o sesiune de antrenament trebuie urmată în md obligatoriu de o masă echilibrată.
Majoritatea persoanelor care fac sport și vor să piardă în greutate, consideră că cel mai bine este să bea un suc de fructe proaspăt făcut, pentru a beneficia de o gustare săsnătoasă și răcoritoare.
Din păcate medicii avertizează că sucul de fructe, fie el și natural, nu este o alegere bună după efort fizic.

Sucurile de fructe conțin într-adevăr vitammine și zaharuri provenite în mod natural, însă sunt lipsite de nutrienți esențiali refacerii musculare după antrenament.
„Smoothie-urile au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, dar cam atât au de oferit. Au un conţinut scăzut de fibre, nu au proteine şi nu au carbohidraţi, mai exact substanţele de care organismul are nevoie după sport‟, spune nutriţionistul Carly James, pentru bestlifeonline.

Exercițiile fizice trebuie urmate de o masă care conține proteine

Nutriţionistul Kristin Gilespie afirmă că o gustare sănătoasă după antrenamentul fizic trebuie să încludă o varietate de macronutrienți, cum ar fi proteine, fibre şi grăsimi sănătoase.

Un aliment foarte important care trebuie inclus în gustarea de după antrenament sunt proteinele, care dețin un rol esențial în refacerea musculară, datorită aminoacizilor. Câteva opțiuni ideale ar fi carnea preparată fără grăsimi, brânza de vaci slabă, sau iaurtul.
De asemenea alături de proteine gustarea ar mai trebui să conțină și o sursă de carbohidrați cum ar fi o banană, fulgi de ovăz, sau grâu integral.
„Multe smoothie-uri nu se bucură de acest echilibru nutritiv. Ele conţin cantităţi mari de carbohidraţi şi de zahăr‟, mai precizează nutriţionistul, potrivit Click.