Băutura uimitoare care ajută la detoxifierea organismului. Se prepară foarte ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente

Organismul poate acumula toxine pe parcurs, iar din când în când e nevoie de o detoxifiere. Pentru acest proces de curățare, e nevoie de o băutură revitalizantă.

16 ian. 2024, 23:13
Băutura uimitoare care ajută la detoxifierea organismului. Se prepară foarte ușor și ai nevoie de doar câteva ingrediente

Băutura uimitoare care ajută la detoxifierea organismului. Lichidele au un rol esențial în menținerea sănătății organismului. Apa este un element extrem de important și e nevoie să o consumăm zilnic fiindcă ea e cea care ne asigură hidratarea. Există și o băutură gândită special pentru a ajuta la eliminarea toxinelor și a grăsimilor nesănătoase, iar prepararea sa este accesibilă, folosind ingrediente comune în bucătăriile românilor.

Citește și 5 greşeli pe care le faci dimineaţa care-ţi fac praf toată ziua. Şi tu amâni alarma şi verifici telefonul?

Știm cu toții că pentru o hidratare corectă e nevoie să consumăm cel puțin doi litri de apă pe zi, potrivit unui studiu făcut de Universitatea din Florida. Totuși, 75% dintre respondenți au recunoscut că se confruntă cu deshidratarea, adică nu consumă suficiente lichide.

Deshidratarea nu trebuie ignorată sub nicio formă pentru că poate declanșa simptome precum amețeală, slăbiciune, uscăciunea gurii și oboseală. În situații extreme, poate conduce la palpitații, confuzie și chiar pierderea cunoștinței. E esențial să consumăm apă pe tot parcursul zilei. Atunci când îți recapeți necesarul hidric după un episod de deshidratare, este posibil să observi o scădere în greutate, ceea ce este un efect normal. Totodată, trebuie să știi că apa contribuie la senzația de sațietate pentru o perioadă mai îndelungată și poate stimula ușor rata metabolică. Pentru a sprijini procesul de pierdere în greutate, poți recurge și la infuziile cu apă care favorizează eliminarea grăsimilor.

Citește și Fructul care ține psihiatrul la distanță. Neapărat trebuie consumat o dată pe zi. Mihaela Bilic: „Și nu, nu îngrașă”

Băutura care asigură curățarea organismului și menținerea unei stări de sănătate optime are și un gust deosebit.

Băutura uimitoare care ajută la detoxifierea organismului

De ce ingrediente ai nevoie

  • 2 litri de apa
  • o lămâie organica medie
  • 12 frunze de mentă organică
  • o lingura de ghimbir organic
  • un castravete organic mediu

Cum se prepară

Ghimbirul se zdrobește, iar castravetele și lămâia se feliază. Se mărunțesc și frunzele de mentă, apoi se pun împreună toate ingredientele cu apă și se lasă peste noapte. A doua zi, se va consuma pe parcursul zilei.

Băutura care ajută la slăbit

  • un litru de apă
  • cinci frunze de mentă organică
  • o mandarină
  • un grapefruit
  • un castravete organic

Cum se prepară

Se feliază fructele și se mărunțesc frunzele de mentă. Toate ingredientele se amestecă, iar băutura se consumă împreună cu gheața.