Băuturi ideale în cura de slăbire

In timpul dietei, suntem foarte atenti la ceea ce mancam, dar mai putin la ceea ce bem. Aceasta este o greseala majora care poate anula toate eforturile pe care le facem. Alegerea unor bauturi potrivite poate imbunatati metabolismul, potoli apetitul si reduce aportul caloric total. Ce bauturi sunt daunatoare si care sunt benefice in cura de slabire?

04 mai 2015, 05:54
Băuturi ideale în cura de slăbire

Bauturi carbogazoase

De fiecare data cand consumam o sticla de suc carbogazos, caloriile sedepun. O trecere la sucurile fara acid este un mod evident de a reduce aportul caloric, dar studiile de specialitate prezinta rezultate mixte cu
privire la eficacitate. Este un beneficiu pe termen scurt, pana si bauturile fara zahar si fara acid pot ingrasa. Daca mancam si bem mai multe calorii decat consumam, eforturile sunt in zadar, indiferent de sucul ales.

CITEŞTE ŞI: Cum ar trebui să mâncăm CORECT legumele: CRUDE sau GĂTITE?

Hidratare cu apa plata

Inlocuirea oricarei bauturi cu apa reduce considerabil aportul caloric zilnic. Doua pahare de apa plata, consumate inainte de masa ajuta la senzatia de satietate si astfel reducem automat cantitatea si portiile de mancare. In plus, apa are efecte pozitive asupra metabolismului si capacitatii de ardere a grasimilor, precum si asupra starii generale de sanatate.

Suc de fructe

Sucul de fructe poate avea la fel de multe calorii ca bauturile carbogazoase, dar are mai multi nutrienti. Apare o dilema: dorim un plus de vitamine si antioxidanti, dar fara zahar in surplus. Putem consuma fara probleme suc 100% natural, fara adaos de zahar si indulcitori.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro