Baza aeriană SMURD din Arad, inaugurată la sfârşitul lunii noiembrie, a devenit inoperabilă

Baza aeriană SMURD din Arad, inaugurată cu surle şi trâmbiţe în prezenţa a doi miniştri, a devenit inoperabilă. Asta din cauză că elicopterul adus aici doar în urmă cu aproximativ o lună s-a defectat. Aparatul a fost donat de Ministerul de Interne şi trebuia să deservească şase judeţe din vestul ţării. Alt elicopter va fi adus aici în perioada următoare.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 14:32
Baza aeriană SMURD din Arad, inaugurată la sfârşitul lunii noiembrie, a devenit inoperabilă

„Vom putea să deservim populaţia din judeţele Bihor, Sălaj, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş, iar ceea ce vă spuneam în urmă cu aproximativ trei luni de zile, putem spune că astăzi a prins viaţă”, a declarat ministrul de Interne, Traian Igaș.

Asta declara ministrul de interne, Traian Igaş, la sfârşitul lunii noiembrie, când a fost adus elicopterul la Arad. La eveniment a fost prezent şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli. Bucuria a fost, însă, de scurtă durată: elicopterul are acum probleme tehnice. „Activitatea SMURD a început pe 22 noiembrie, am avut 23 de misiuni, iar ultimul zbor a fost efectuat pe data de 22 decembrie. Din acea perioadă, elicopterul are o defecţiune tehnică”, a declarat directorul Aeroportului Arad, Dan Bălăcel.

Aparatul, care nu este unul nou, a fost dus la verificări. Până când va fi reparat aparatul, ministrul de Interne va trimite un alt elicopter care să poată fi folosit pentru intervenţii.