Baza militară de la Sevastopol, apărată cu delfini de luptă

Delfinii de luptă din Flota rusă din Marea Neagră vor elimina posibilitatea unor diversiuni împotriva navelor de la baza militară maritimă din Crimeea, a declarat miercuri pentru Ria Novosti expertul rus Igor Korotcenko, redactor-şef al revistei "Apărarea Naţională", cu privire la primele aplicaţii cu delfini de luptă de când delfinariul din Sevastopol a intrat în subordinea flotei ruse (după anexarea Crimeii în luna martie).

03 dec. 2014, 10:40
Baza militară de la Sevastopol, apărată cu delfini de luptă

Expertul rus Igor Korotcenko, redactor-şef al revistei „Apărarea Naţională”, a declarat că delfinii de luptă din Flota rusă din Marea Neagră vor elimina posibilitatea unor diversiuni împotriva navelor de la baza militară maritimă din Crimeea.

„Nu sunt excluse tentative de diversiuni în locurile de dislocare a navelor Flotei ruse în Crimeea. De aceea, utilizarea delfinilor de luptă este o decizie complet justificată”, a afirmat el.

„Având în vedere planurile americanilor de a desfăşura exerciţii maritime cu mamifere de luptă în Marea Neagră, trebuie să avem propriul nostru potenţial” de ripostă, mai spune expertul rus, indicând că delfinii ar putea asigura securitatea portului militar Sevastopol.

În lume, există la ora actuală doar două centre de pregătire a delfinilor de luptă: baza San Diego (SUA) şi Sevastopol, oraş-port din Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei, care a fost alipită Federaţiei Ruse la 18 martie 2014.