Baza sportivă „Cireşarii” ar putea fi REDESCHISĂ. În ce condiţii

Baza Sportivă "Cireşarii", situată pe strada Hermann Oberth din Capitală, ar putea fi redeschisă. Primarul Sectorului 1 a anunţat că a solicitat din nou Ministerului Educației predarea în administrarea Consiliului Local Sector 1 a acestei importante baze sportive a Bucureștiului pentru a putea fi redată circuitului public. În prezent, baza sportivă se află în administrarea Ministerului Educației și este într-o stare avansată de degradare: bănci ruginite, gropi și un mediu nu tocmai propice pentru a face sport și mișcare în aer liber.

10 oct. 2016, 13:36
Baza sportivă „Cireşarii” ar putea fi REDESCHISĂ. În ce condiţii

„Este de neacceptat ca Parcul Cireșarii să fie lăsat în paragină, în timp ce Bucureștiul duce o lipsă acută de baze sportive și copiii noștri nu au unde să facă mișcare. Sportul înseamnă sănătate și permite dezvoltarea armonioasă a copiilor. În ultimii ani asistăm, mai ales în rândul tinerilor, la modificarea stilului de viaţă și la înlocuirea mişcării în aer liber cu statul exagerat în faţa calculatorului şi televizorului. Iată de ce ne dorim să preluăm în administrare această bază sportivă pentru a o reabilita și moderniza, iar ulterior să o punem la dispoziția comunității locale. Este de datoria noastră să ne îngrijim de dezvoltarea sănătoasă a adolescenților și să le oferim o alternativă corectă de petrecere a timpului liber”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Autoritatea locală a Sectorului 1 și-a propus ca, după primirea în administrare a bazei sportive Cireșarii să demareze un amplu proiect de reabilitare a acesteia, astfel încât să redevină un punct de atracție pentru copiii și tinerii pasionați de sport și mișcare în mijlocul naturii.

În plus, Primăria Sectorului 1 va derula pe această bază sportivă propriile proiecte prin care își propune dezvoltarea sportului de masă. Printre acestea se numără „Cupa 1” – cea mai importantă competiție a sportului școlar din Capitală.

Amenajat în 1947, Parcul Cireşarii a trecut, 30 de ani mai târziu, în administrarea Ministerului Educaţiei. În ultimii ani, această bază sportivă se află în paragină, iar din 2007, aici au acces doar membrii înscrişi în Clubul Copilului Sector 1. Parcul Cireșarii se leagă de locurile bătute de personajele din „Groapa” lui Eugen Barbu, aflându-se pe locul „gropilor” lui Ouatu și Cuțarida.