Bazinele de înot ale Elenei Udrea au intrat la apă

Din 32 de bazine de înot începute în urmă cu trei ani de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, doar două sunt finalizate, informează România TV. Iar din cele două unul singur funcţionează. Peste 40 de milioane de euro au fost alocate pentru aceste proiecte. 

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Bazinele de înot ale Elenei Udrea au intrat la apă

Circa 135 de milioane de lei au fost alocaţi acum trei ani pentru 32 de bazine, însă doar două au fost construite, dintre care numai cel din Câmpina este funcţional.

La bazinul didactic de înot din Slobozia mai lucrează doar paznicii. Bazinul didactic de înot din Slobozia trebuia inaugurat vara trecută. Lucrările de execuţie au deja o întârziere de aproape un an, iar valoarea investiţiei se ridică la peste 4 milioane de lei.

Derularea lucrărilor a fost influenţată de criza economică, astfel încât fondurile pentru finalizarea bazinului au întârziat. Pe de altă parte, viceprimarul urbei rămâne optimist că finanţarea va fi reluată. „Probabil că în vară va fi gata!  Foarte multă lume întreabă când e gata pentru că vor să-şi aducă copiii la înot ştiindu-se că înotul este unul dintre cele mai complete sporturi”, a declarat el.

Însă noul premier, Mihai Răzvan Ungureanu nu pare dispus să mai aloce fonduri publice pentru aceste gen de lucrări. „Eu nu cred că suntem o ţară de înotători. Am mai puţină apetenţe pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România”, a spus recent primul-ministru.

Declaraţia aceasta l-a adus în conflict deschis cu fostul ministru al Dezvoltării Regionale, vicepreşedintele PDL Elena Udrea. „Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti… Din ceea ce a spus (n.r. – Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă”, a spus Udrea.

„Nu există programe la minister şi la Guvern de construit piscine la sate. Niciun bazin de înot nu s-a făcut la sate. Este vorba de bazine didactice sau de polo sau bazine olimpice în marile oraşe. Când am venit la minister am găsit zece astfel de bazine în fază de contractare sau plătite şi doar pentru o parte dintre ele am dat ordin de începere a lucrărilor. În mandatul meu s-au licitat trei bazine de înot”, a adăugat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.