BBC îi cere scuze preşedintelui şi acceptă să plătească şi despăgubiri

Radioteleviziunea britanică BBC a anunţat joi că i-a prezentat scuze preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, şi a acceptat să îi plătească acestuia despăgubiri în urma publicării unui articol "eronat" legat de întâlnirea din iunie 2017 cu omologul său american, Donald Trump, transmite AFP.

28 mart. 2019, 14:39
BBC îi cere scuze preşedintelui şi acceptă să plătească şi despăgubiri

„Ne cerem scuze domnului Poroshenko pentru orice inconveniente provocate şi am acceptat să îi achităm despăgubiri şi cheltuieli de judecată şi am participat la o declaraţie comună într-o şedinţă publică”, arată site-ul de internet al BBC.

Poroşenko, candidat pentru al doilea mandat prezidenţial la alegerile de duminică, a dat în judecată BBC pentru calomnie, după publicarea unui articol în care se afirma că Michael Cohen, fost avocat al lui Trump, a primit 400.000 de dolari pentru a „facilita o întâlnire” a celor doi şefi de stat, la Casa Albă.

Afirmaţia „era falsă”, a recunoscut BBC, potrivit Agerpres.

BBC a scris pe site în mai 2018 că nu era vorba de o „scurtă discuţie”, ci de „adevărate negocieri” menite să întărească influenţa Ucrainei la Washington. Ulterior, articolul a fost citat şi într-o emisiune de televiziune a grupului.

Potrivit unei televiziuni ucrainene care a urmărit şedinţa Curţii Regale de Justiţie din Londra, despăgubirile sunt în valoare de 50.000 de lire (circa 58.000 de euro).


loading...