BCE menţine dobânda de bază la nivelul zero

Publicat: Joi, 26 Octombrie 2017 15:53 // Actualizat: Joi, 26 Octombrie 2017 15:53 // Sursa: romaniatv.net

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să mențină sprijinul acordat economiei atât timp cât va fi necesar, lăsând nemodificate dobânzile, în așteptarea creșterii inflației, transmite Reuters.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituția precizează că, la ședința care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%.

Potrivit unei estimări preliminare publicate recent de Oficiul european de statistică (Eurostat), rata anuală a inflației în zona euro a rămas stabilă în luna septembrie, la 1,5%.

Luna aceasta, FMI a cerut BCE și altor bănci centrale să nu renunțe la programul de relaxare cantitativă "până când există indicii ferme că inflația a revenit la țintă".

Misiunea principală a BCE este stabilitatea prețurilor, definită ca o creștere a prețurilor mai mică, dar apropiată de 2%. Timp de aproape trei ani, inflația în zona euro s-a situat sub ținta de 2% avută în vedere de BCE și, conform noilor estimări, nici în următorii ani nu se va apropia de obiectivul țintă.

Atenția analiștilor se îndreaptă spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 12:30 GMT, ocazie cu care președintele BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate joi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Banca Centrală Europeană bec dobanda cheie politică monetară
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H