BCE nu a mai cumpărat obligaţiuni guvernamentale de două săptămâni

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat ă nu a făcut achiziţii de obligaţiuni guvernamentale de pe pieţele secundare nici săptămâna trecută, prelungind pentru a doua săptămână pauza pe care a impus-o programului destinat să reducă costurile de creditare ale ţărilor puternic îndatorate, potrivit Bloomberg.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 20:17
BCE nu a mai cumpărat obligaţiuni guvernamentale de două săptămâni

BCE a precizat că, în săptămâna care s-a încheiat la 24 februarie, nu a achiziţionat obligaţiuni guvernamentale, la fel ca şi în săptămâna anterioară. În consecinţă, valoarea cumulată a achiziţiilor de obligaţiuni de stat derulate până acum de BCE a rămas neschimbată la 219,5 miliarde de euro.

„Se pare că BCE a subcontractat către bănci achiziţia de obligaţiuni guvernamentale”, a declarat economistul şef al Deutsche Bank AG, Thomas Mayer.

BCE a reactivat acest program la începutul lunii august 2011 (după o pauză de 19 săptămâni) în condiţiile în care Italia şi Spania au fost aproape de colaps în urma creşterii randamentelor cerute de investitori până la un nivel nesustenabil.

În ultima vreme însă randamentele pentru obligaţiunile guvernamentale europene au scăzut după ce BCE a injectat 489 miliarde de euro în sistemul bancar la finele lunii decembrie 2011.