BCR Pensii plafonează comisionul din contribuţiile la Pilonul III la cel mult 2 lei pe lună

BCR Pensii a decis plafonarea comisionului din contribuțiile brute la Pilonul III (pensii private) la maximum 2 lei pe lună, începând de la 1 iunie 2018, anunţă banca într-un comunicat. 

RomaniaTV.net
19 feb. 2018, 08:39
BCR Pensii plafonează comisionul din contribuţiile la Pilonul III la cel mult 2 lei pe lună

În prezent, BCR Pensii aplică un comision reprezentând 3% din contribuţia brută a participanţilor. Cu cât contribuția este mai mare, cu atât valoarea nominală a comisionului este mai mare.

Prin măsura aplicată de la 1 iunie 2018, comisionul aplicabil contribuţiilor va rămâne la 3%, dar nu va depăși valoarea nominală de 2 lei, indiferent cât de mare este contribuția brută a participanților.

„Am considerat că este în interesul participanților noștri să venim cu o soluție care să încurajeze economisirea și să le faciliteze creșterea contribuțiilor la Pilonul III. Schema propusă asigură că o creștere a contribuțiilor va fi însoțită de o creștere a valorii comisionului doar până la un punct, după care se va opri. În plus, ni se pare o soluție adaptată nevoilor actuale ale participanților, prin faptul că asigură un plafon clar pentru toată lumea în ceea ce privește valoarea maximă a comisionului”, a declarat Radu Crăciun, Director General și Președinte Directorat al BCR Pensii.

Noua schemă valabilă la BCR Pensii începând cu 1 iunie 2018 va face, spre exemplu, ca pentru o contribuție brută de 150 de lei, cei 2 lei să reprezinte doar 1,33% din contribuție (în loc de 3%), iar în cazul unei contribuții brute totale de 300 de lei (plata efectuată de către angajator într-o singură tranșă, din care 150 de lei fiind suportați de către angajator și 150 de lei de către angajat), procentul să scadă și mai mult, până la nivelul de 0,66%.