Beach-bar din Vama Veche, amendat de poliţişti cu 10.000 de lei din cauza aglomeraţiei

Poliţiştii au amendat un beach-bar din Vama Veche cu suma de 10.000 de lei pentru că în zona respectivă era aglomeraţie şi nu era respectată distanţarea fizică.

RomaniaTV.net
08 aug. 2020, 12:16
Beach-bar din Vama Veche, amendat de poliţişti cu 10.000 de lei din cauza aglomeraţiei

Sub autoritatea Prefecturii, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi cei de la Protecţia Consumatorului au continuat activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum pieţe, terase sau cluburi în aer liber, dar şi în mijloacele de transport în comun, potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Constanţa. 

Citeşte şi: Patru beach-baruri din Eforie Nord, Protecţia Consumatorilor

Peste 200 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai organelor abilitate de control din judeţul Constanţa au acţionat, vineri noaptea, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu noul coronavirus, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa. 

Citeşte şi: 500 de lei amendă şi cercetare disciplinară pentru un poliţist din Gorj care nu a purtat mască în magazin

„Cu ocazia controalelor au fost verificate 192 de societăţi comerciale şi au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei, dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 4 la O.G. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, patru pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 11 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost identificate şi sancţionate trei societăţi comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 19.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Constanţa. 
 
Una dintre acestea firme sancţionate este un beach-bar din Vama Veche, administratorul acestui fiind amendat cu 10.000 de lei pentru aglomeraţia existentă acolo, nefiind respectată distanţarea fizică.