Beatrice Mahler: „A fost flamă deschisă la generatorul unității mobile ATI”

Reprezentanţii Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" precizează că pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI a Institutului "Marius Nasta" sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior.  

21 feb. 2021, 23:30
Beatrice Mahler: „A fost flamă deschisă la generatorul unității mobile ATI”

Beatrice Mahler, mangerul Institutului Marius Nasta, a declarat la Digi24 că a fost vorba despre un generator la care la un moment dat s-a produs o flamă deschisă, ceea ce a declanșat alerta și mobilizarea.

Reprezentanţii Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” precizează că pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI a Institutului „Marius Nasta” sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior.

Incendiu la Spitalul Marius Nasta din Capitală. Flacăra a izbucnit la o unitate ATI mobilă

„Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a informat managerul instituţiei medicale Beatrice Mahler.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, declară la Digi24 că este vorba despre un generator care a scos fum, posibil în urma unei pene de curent. La rândul său, Raed Arafat, șeful DSU, spune că nu a fost vorba nicio clipă de incendiu, ci doar de o degajare de fum și acum specialiștii caută cauza exactă. În prezent, nu mai este niciun pericol.

Unitatea mobilă a ATI este folosită de câteva luni de Institutul „Marius Nasta” și nu au mai fost astfel de incidente.

Vor fi făcute verificări la toate unitățile mobile ATI din țară, dacă va fi găsită o problemă la cel de la „Marius Nasta”, a precizat Raed Arafat. Dacă nu, se vor face verificările tehnice periodice.

Cei şapte pacienţi din unitatea mobilă de la Institutul „Marius Nasta”, unde fusese sesizată o degajare de fum, vor fi relocaţi în cadrul altor secţii ale unităţii medicale, potrivit ISUBIF.”În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, a anunţat sursa citată.