Beatrice Mahler, anunț cumplit: Media de vârstă a pacienților COVID internați la ATI este cea mai scăzută de la începutul pandemiei

Beatrice Mahler, managerul Institului de Boli Infecțioase Marius Nasta, a anunțat că pacienții COVID internați la ATI sunt din ce în ce mai tineri, iar media de vârstă este cea mai scăzută de la începutul pandemiei.

06 oct. 2021, 13:39
Beatrice Mahler, anunț cumplit: Media de vârstă a pacienților COVID internați la ATI este cea mai scăzută de la începutul pandemiei

Beatrice Mahler

, managerul Institului de Boli Infecțioase Marius Nasta, din Capitală, a declarat că pacienții COVID care sunt internați la ATI, în stare gravă sunt din ce în ce mai tineri, iar media de vârstă a celor infectați este cea mai scăzută de la începutul pandemiei.

Sistemul sanitar din România este din ce în ce mai depășit de situația pandemică actuală, iar miercuri s-a raportat că nu mai există niciun pat liber la ATI în toată țara.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a precizat, miercuri, la Antena 3, că cinci containere vor fi montate în curtea spitalului, pentru triajul pacienților bolnavi de COVID-19.

„Numărul de pacienți care au nevoie de spitalizare este în creștere. Avem, în acest moment, 23 de pacienți peste limita de paturi pe care o avem avizată. Avem pacienți care vin în continuare la evaluare, cu saturații scăzute.

Este agitație. Încercăm să găsim soluții pentru fiecare persoană care vine.

Avem o caravana cu 8 pacienți, de Terapie Intensivă, care este plină. La fel cum este plină și secția de Terapie Intensivă.

Pacienți tineri, o medie de vârstă în Terapie Intensivă la Marius Nasta de 56 de ani. Extrem de mică pentru pacientul COVID. Cred că nu am avut niciodată la Marius Nasta această medie de vârstă așa scăzută.

Vom organiza o zona de cinci containere pentru triajul pacienților. Un triaj care să permită și o zona de izolare a paceintilor care vin cu infecție SARS-CoV-2.”, a afimat Beatrice Mahler, la Antena 3.

Beatrice Mahler anunţă că secţia de chirurgie toracică de la Marius Nasta se închide. Personalul se mută pe secţia COVID

Beatrice Mahler

a declarat că Institutul Marius Nasta funcţionează de luni la capacitate maximă, dar că toate locurile sunt ocupate.De asemenea, medicul a precizat că personalul medical de pe secţia de chirurgie toracică se mută pe secţia COVID.

„Ca să putem ajuta pacientul COVID din secţie, să facem funcţională unitatea mobila ATI tot personalul s-a mobilizat. De vineri secţia COVID are 81 de paturi, de azi ATI COVID are 15 paturi.

Suspendăm activitatea în secţia de chirurgie toracică, nu pentru că nu am avea adresabilitate, ci pentru că personalul din ATI implicat în asistenţa pacientului postoperator trebuie să susţină integrarea în activitatea ATI a noilor colegi, şi credeţi-mă este greu şi să educi, să fii educat, iar când asta faci sub presiune totul se complică. O parte din medicii pneumologi nu mai pot evalua pacienţii din spitalizarea de zi pentru că munca în zona COVID este extrem de solicitantă”, a mai transmis managerul”, a spus medicul, potrivit Mediafax.

Managerul Institutului Marius Nasta spune că persoanalul ATI este suprasolicitat din punct de vedere emoţional, din cauza numărului de oameni care mor din cauza coronaviruslui.

„Azi personalul medical din ATI cu lacrimi în ochi îmi spunea că ‘nu mai pot’, că în 20 de ani de carieră nu au mai avut perioade în care pacienţii să moară unul după altul, că toţi sunt gravi, mult mai gravi decât în valurile anterioare şi că fiecare om pe care îl pierd îi demoralizează, pentru că vă mărturisesc că fiecare privire a unui om care mai cere o clipă te urmăreşte o viaţă! Iar tu neputincios, epuizat şi limitat din multe părţi, nu poţi face mai mult”, a mai precizat medicul.

Potrivit managerului, luni, la ora 13.00, în secţia COVID erau 17 locuri libere, dar care s-au ocupat în câteva ore. Au fost pregătite paturi pentru holuri şi butelii de oxigen.

Medicul mai spune că a fost pregătit şi centrul de vaccinare însă aici e puţină lume….’aglomeraţie’ este la intrarea în pavilionul COVID.