Beatrice Mahler, avertisment teribil după relaxarea restricţiilor în Capitală. „Numărul de teste este destul de scăzut!”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, consideră că decizia autorităților privind o eventuală relaxare a restricțiilor în Capitală este una pripită.

22 ian. 2021, 16:16
Beatrice Mahler, avertisment teribil după relaxarea restricţiilor în Capitală. „Numărul de teste este destul de scăzut!”
Beatrice Mahler

Beatrice Mahler consideră că decizia autorităților privind relaxarea restricţiilor în Capitală, în contextul în care au fost descoperite alte noi cazuri de infecție cu noua tulpină de COVID-19, este una pripită. Medicul precizează că nu ar trebui uată o decizie în funcție de numărul actual de cazuri, având în vedere că și testarea populației a scăzut în ultima perioadă.

Beatrice Mahler, avertisment teribil după relaxarea restricţiilor

„Atunci când vorbim de relaxare vorbim despre o etapă care trebuie privită cu extrem de multă prudență, mai ales când o tulpină despre care știm că e transmite extrem de rapid circulă și în București, dar și în România. Nu trebuie să privim relaxarea ca pe o măsură pe care să o luăm în funcție de cifra sau strict de cifra raportată, pentru că în acest moment numărul de teste care se fac este destul de scăzut. Automat la un număr mic de teste, rata de pozitivare, chiar dacă este mai mică, numărul de pacienți depistați este categoric redus”, a spus Beatrice Mahler pentru B1 TV.

Măsuri de relaxare în Bucureşti DE LUNI. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

„Și noi la Institutul Marius Nasta am constatat o scădere a numărului de persoane care se adresează cu simptomatologie, pe de altă parte am mai multe semnale de la foști pacienți sau cunoscuți care sunt la domiciliu cu simptomatologie și care nu se prezintă la spital și nici nu apelează serviciul 112 pentru a fi testați. Prin urmare poate fi și o falsă scădere a numărului de cazuri, iar în astfel de situații prudența este cea mai bună metodă și cea mai bună soluție!”, a mai adăugat Beatrice Mahler.

Bilanţ coronavirus 22 ianuarie. Aproape 2.700 de cazuri noi COVID. Bucureştiul se menţine în scenariul galben

Medicul a precizat că abia când populația se va testa masiv, iar trendul continuă să fie unul în scădere, ar trebui gândite măsuri de relaxare: „Din punctul meu de vedere este mult mai prudent să avem încă o perioadă în care să monitorizăm ce se întâmplă, să îndemnăm populația care este simptomatică să se testeze, testele rapide sunt o soluție pentru cei simptomatici și în acest context, dacă numărul este în cadere atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare”.