Beatrice Mahler, avertismentul care dă fiori românilor: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor COVID”

Beatrice Mahler este îngrijorată de ritmul în care numărul infectărilor creşte de la o zi la alta şi avertizează că până la sfârşitul lunii septembrie cazurile de coronavirus s-ar putea tripla.

07 sept. 2021, 23:08
Beatrice Mahler, avertismentul care dă fiori românilor: „Până la sfârșitul lunii, putem ajunge la o triplare a cazurilor COVID”

Beatrice Mahler a anunţat că la Institutul Marius Nasta din Capitală atât secția de Terapie Intensivă, cât și cea COVID sunt pline.

Beatrice Mahler, avertismentul care dă fiori românilor

„De mâine vom mări numărul de paturi, vom pune încă 42 de paturi la dispoziția pacienților COVID. Astăzi externăm ultimii pacienți de pneumologie din această parte de spital, pentru că, de mai bine de trei zile, suntem cu secția plină și numărul de pacienți COVID care au nevoie de asistență este în creștere, cu forme extrem de severe”, a declarat Mahler la Digi 24.

Medicul se arată îngrijorat de ritmul galopant în care numărul de infectări crește pe zi ce trece, mai ales că săptămâna viitoare încep şi şcolile.

„E o direcție spre care am ajuns mult prea repede și într-un ritm galopant, care pe mine, cel puțin, mă îngrijorează. Dacă iau în calcul și anunțul INSP, și anume că avem deja criterii de transmitere comunitară, e un lucru extrem de îngrijorător ținând cont că săptămâna viitoare încep școlile”, a mai precizat medicul.

Citeşte şi O femeie infectată cu noul coronavirus după ce a fost vaccinată cu schema completă a murit la Buzău

Managerul de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală avertizează că numărul îmbolnăvirilor s-ar putea dubla sau chiar tripla până la sfârşitul lunii septembrie.

„Din ce vedem statistic, înseamnă o creștere de 30% cel puțin a cazurilor în fiecare săptămână. Fiind în prima săptămână din septembrie, asta înseamnă că putem ajunge la o dublare cel puțin a numărului de cazuri care sunt astăzi declarate, dacă nu chiar mergem către o triplare a lor. Depinde foarte mult de numărul de cazuri pe care o să le putem depista, de numărul de persoane care vor dori să accepte testarea”, a mai preciza medicul.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi, 7 septembrie 2021, 2033 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În spitale sunt internaţi 3527 de pacienţi COVID-19, dintre care 426 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 48 de decese. Între morţi este şi un băiat de 17 ani, din judeţul Vrancea, care prezenta comorbiditati.

Până marţi, 7 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.109.076 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.059.637 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, până la această dată  34.762 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeşte şi Alertă mondială de gradul zero. A apărut varianta „Mu” a coronavirusului, rezistentă la vaccinuri