Beatrice Mahler avertizează: Oamenii nu mai vin să se testeze. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că tot mai puţini români se prezintă la medic pentru testare chiar dacă prezintă simptome. Mahler avertizează că, în lipsa unor anchete epidemiologice, s-ar putea ajunge la un nou val de îmbolnăviri.

23 ian. 2021, 09:51
Beatrice Mahler avertizează: Oamenii nu mai vin să se testeze. Poate urma o explozie de îmbolnăviri
Beatrice Mahler avertizează: Oamenii nu mai vin să se testeze. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, Beatrice Mahler, nu exclude ca în perioada următoare să asistăm la o nouă explozie de cazuri COVID-19.

„Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin”, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

Beatrice Mahler este de părere că noua tulpină de coronavirus trebuie să ne pună în gardă, având în vedere informaţiile potrivit căreia aceasta se transmite mai uşor şi are o mortalitate mai mare.

”La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare. Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a mai spus Beatrice Mahler.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Și cu tulpină nouă, și cu cea veche regulile sunt aceleași. Fără nunţi şi botezuri, şcoli deschise după cele trei scenarii”

Directorul Institutului ”Marius Nasta” a recomandat din nou purtarea măştii, distanţarea fizică, dar și vaccinul, ca soluție pe termen lung.

”În acest moment trebuie să ne gândim la două soluţii, soluţii pe termen mediu şi scurt sunt purtarea măştii, regulile pe care le cunoaştem şi ele trebuie să rămână reguli de aur pentru următorul an, însă vaccinul vine ca o soluţie terapeutică, prima şi singura din acest moment, pentru infecţia SARS CoV-2. Cu siguranţă, în momentul în care o mare parte dintre noi vom fi vaccinaţi, speranţa unei vieţi normale este cea care cred că trebuie să ne motiveze pe toţi să mergem către această soluţie”, a conchis Beatrice Mahler.

Citeşte şi: Petrecere cu polițiști și procurori într-un restaurant din Bucureşti, oprită de mascaţi

 

Măsuri de relaxare în Bucureşti DE LUNI. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%

Comitetul Municipiului Bucureşti a decis ridicarea parţială a restricţiilor anti-COVID-19, dar de luni şi nu din această seară, a anunţat prefectul Capitalei Traian Berbeceanu. Decizia de relaxare parţială a măsurilor anti-COVID-19 a fost luată cu 47 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi o abţinere.

„În Municipiul București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.
S-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate”, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

„Recomandăm cetăţenilor prudenţă. Măsurile se vor relaxa parţial de luni. Am considerat necesar ca toţi operatorii să aibă timpul necesar organizării activităţii. Anterior ședinței am avut o întâlnire cu șefii Poliției, Jandarmeriei, IGSU, am hotărât intensificarea controalelor”, a mai spus prefectul.