Beatrice Mahler: „De vineri, un ochi râde, unul plânge. Populaţia a înţeles că vaccinul e soluţia pentru normalitate, dar pacienţii sunt încă trataţi în paturi suplimentare”

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, medicul pneumolog Beatrice Mahler, consideră că, prin numărul mare de persoane vaccinate în weekend, populaţia dovedeşte că a înţeles că vaccinul reprezintă "soluţia pentru normalitate".

24 oct. 2021, 16:36
Beatrice Mahler: „De vineri, un ochi râde, unul plânge. Populaţia a înţeles că vaccinul e soluţia pentru normalitate, dar pacienţii sunt încă trataţi în paturi suplimentare”

„Până vineri, ochii celor din sistemul de sănătate au plâns. De vineri, un ochi râde, unul plânge pentru că populaţia a înţeles, poate, pentru prima dată în ultimele luni, că vaccinul reprezintă soluţia pentru normalitate, soluţia care îi protejează. De ce un ochi plânge? Pentru că, în continuare, pacienţii sunt trataţi în paturi suplimentare pentru că necesarul de oxigen este mare”, a spus Beatrice Mahler, la Maratonul Vaccinării.

„Virusul Delta este mai agresiv decât celelalte, nu doar prin extinderea pe care o dă la nivelul plămânului, ci şi prin efectele de după perioada de COVID, adică din zona non-COVID. Numărul de pacienţi din zona non-COVID este în creştere. Jumătate din Secţia de pneumologie de la Marius Nasta este ocupată de pacienţi care au ieşit din COVID, dar care au nevoie încă de spitalizare”, a mai afirmat Beatrice Mahler la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, „Maratonul vaccinării pentru viaţă„.

Citeşte şi Adrian Streinu Cercel: „La fiecare persoană pozitivă mai trebuie să calculăm 8-10 care sunt asimptomatici şi de care nu se ştie. Să începem testarea la fiecare scară de bloc”

Ea susţine că „o populaţie informată este o populaţie responsabilă care are nevoie de centre de testare gratuită – diagnostic, vaccinare şi informare„.

Citeşte şi Niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă din România