Niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă din România

Toate paturile sunt ocupate, duminică, în secțiile ATI COVID din România, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

24 oct. 2021, 14:26
Niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă din România

În data de 24 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București, sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 153 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Situația paturilor suplimentare se regăseşte în tabelul de mai jos.

Paturi ATI Suplimentare 24.10.2021 by Oana Anghel on Scribd

1.846 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Citeste si Medicul Şerban Bubenek evocă dimensiunile dezastrului: „În clipa de faţă mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută”

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Citeste si Români vaccinaţi până la 1 Decembrie. Câţi oameni ar trebui să se vaccineze pentru a atinge imunitatea de grup


loading...