Beatrice Mahler: „Nu mi-aş dori să ajungem ca în Italia, dar riscurile sunt mari”

Managerul Institutului „Marius Nasta” spune că situația din spitale este critică și nu sunt semne că se va îmbunătăți în următoarele două săptămâni.

06 oct. 2021, 18:59
Beatrice Mahler: „Nu mi-aş dori să ajungem ca în Italia, dar riscurile sunt mari”

Beatrice Mahler anunţă că spitalele sunt în pragul colapsului. Întrebată dacă există riscul ca țara noastră să ajungă în situația în care s-a aflat Italia în pandemia de Covid, Beatrice Mahler a precizat că riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone.

„Pot să spun că avem pacienți care au nevoie de ATI și nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creștere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilația, să vezi pacienți tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluție e extrem de surprinzătoare și de rapidă. Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale și trăim drama alături de oameni care vin și de familiile lor”, a declarat, la Digi24, Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală.

Beatrice Mahler, anunț cumplit: Media de vârstă a pacienților COVID internați la ATI este cea mai scăzută de la începutul pandemiei
„Este o situație critică, extrem de tensionată. Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”, a mai spus Mahler.

Raport INSP: 92.6% din decesele înregistrate în săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie au fost la persoane nevaccinate / 73.7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate

Peste 92 % din decesele înregistrate în săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie au fost la persoane nevaccinate şi mai mult de un sfert din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

În săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie 2021, 73.7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.  De asemenea, 92.6% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 31.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova.

Românii vor face și a patra doză a vaccinului anti-Covid. Valeriu Gheorghiță: „Un rapel la fiecare șase luni”. Categoriile vizate

25.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ilfov şi Prahova. De la începutul pandemiei până în prezent: 1 din 82 de cazuri a fost înregistrat la personal medical, 85.8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbaţi. 94.4% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.