Beatrice Mahler: „Rămânem fără locuri, trebuie să externăm ca să facem loc noilor pacienţi”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

07 mart. 2021, 12:41
Beatrice Mahler: „Rămânem fără locuri, trebuie să externăm ca să facem loc noilor pacienţi”

Beatrice Mahler vorbeşte despre explozia cazurilor de coronavirus: ”Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor”.

Autorităţile impun noi restricţii pentru a stopa numărul de infectări cu SARS CoV-2 care este într-o continuă creștere. Rata de infectare în București a ajus la 3,12 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, restricţiile care se vor aplica în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roşu se face duminică, la miezul nopţii, iar situaţia în spitale nu este deloc roz.

„Din păcate, în spital lucrurile nu stau bine deloc. Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii. Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a spus Beatrice Mahler la a3.ro.

Beatrice Mahler consideră că vaccinarea ar trebui prioritizată pentru elevii de clasa a 12-a: „(…) Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi”.

Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică: „Vom distruge complet o generație de adolescenți”