Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică: „Vom distruge complet o generație de adolescenți”

Dr Mihai Craiu face un avertisment despre tulpina britanică. Medicul pediatru susţine că se vor schimba, din nou, regulile de carantinare şi şcoală, iar cei mai afectaţi vor fi adolescenţii, care se vor confrunta cu o "cu o creștere a depresiei și anxietații".

06 mart. 2021, 23:32
Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică: „Vom distruge complet o generație de adolescenți”
Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică

Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică. „Spre deosebire de alții, care scriu despre școală, copii și pandemie în România, eu o fac cu gândul la motivul nr 1 pentru care am ales această profesie. Dacă ar fi să aleg din nou, tot pediatria de urgență aș alege…

Motivul pentru care fac ce fac este legat de dorința mea de a aduce copiilor cea mai bună calitate a vieții pe care o pot avea, aici in România.

Acestea fiind spuse anticipez că iarăși se vor revărsa tone de cerneală și emoții în perioada ce vine.

Citeşte şi: Medicul Mihai Craiu atrage atenția cu privire la masca de protecție! Trebuie purtată la orele de sport

Dr Mihai Craiu, avertisment despre tulpina britanică

B1.1.7 sau tulpina Kent (mutația britanică ce a fost identificată în majoritatea testelor de secvențiere efectuate de MedLife) a inceput „să măture” România, așa cum anticipau experții încă de acum 2 luni.Nici nu e de mirare. Ea ajuns și în India, SUA sau Canada. Iarăși vom schimba regulile de carantinare și școală. Toate astea au un decont. Vom distruge complet o generație de adolescenți aflați pe o traiectorie de creștere a fragilității emoționale. Stresul școlar, economic, cultural și familial vin la pachet cu o creștere a depresiei și anxietații. De câțiva ani buni tot cresc tentativele de suicid la adolescenți, în toată lumea. CDC spune că suicidul este a 2 cauză de dbo.eces la adolescenți în SUA, iar dintre cei care reușesc gestul disperat, peste 40% au fost în anul anterior la spital, pentru o tentativă nereușită. Ar trebui să ne gândim de 2 ori la prețul pe care îl pot plăti elevii claselor terminale, înainte de noi decizii”

,  a scris dr Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Spre deosebire de alții, care scriu despre școală, copii și pandemie în România, eu o fac cu gândul la motivul nr 1…

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Sâmbătă, 6 martie 2021