Beatrice Mahler: Refuzurile de vaccinare anti-COVID vin în general de la personalul auxiliar, fără pregătire medicală

Angajații spitalelor care refuză vaccinarea împotriva COVID-19 sunt de regulă personal auxiliar, care "au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale", în timp ce la medici și asistente sunt mai puține probleme de acest fel, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

08 ian. 2021, 14:16
Beatrice Mahler: Refuzurile de vaccinare anti-COVID vin în general de la personalul auxiliar, fără pregătire medicală

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat că peste 60% din personalul institutului, s-a vaccinat până acum.

„Suntem la peste 60% din personal vaccinat. Dintre cei care au trecut prin boală, o mică parte s-au vaccinat, unii dintre ei au anticorpi în acest moment și au vrut să mai lase puțin timp. Acum suntem în prima etapă de vaccinare la Institutul Marius Nasta, vom avea și o a doua etapă, de rapel, și atunci vom vaccina și mai mulți angajați care au trecut deja prin boală.”, a spus Beatrice Mahler într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Beatrice Mahler admite că „există într-adevăr o problemă cu programarea la vaccinare”.

„La Institutul Marius Nasta, inițial, 95% din personal a vrut să se vaccineze, iar acum obiectivul este să ajungem cu vaccinarea undeva la 70% din personal”, a mai spus medicul.

Beatrice Mahler a mai precizat că, în general, „nu sunt probleme la medici și nici la asistente – aici, cei care nu s-au vaccinat au avut niște motive, fie că au trecut prin boală și vor să mai lase puțin timp, fie că au niște afecțiuni – dar în general refuzurile vin de la personalul auxiliar, oameni care nu au pregătire medicală, oameni care au anumite temeri legate de vaccin fără să aibă dovezi medicale.”

Beatrice Mahler spune că se încearcă pe cât posibil ca în fiecare zi să fie folosite toate dozele de vaccin, dar, cu toate acestea, există cazuri când persoane programate la vaccinare se răzgândesc chiar în ziua respectivă și există riscul ca doza de vaccin astfel rămasă să se piardă.

„Încercăm pe cât posibil să programăm la vaccinare un număr de persoane compatibil cu numărul de doze de vaccin. S-a întâmplat însă să avem situații în care persoane care s-au programat, care au solicitat vaccinare, s-au răzgândit înainte de a li se administra vaccinul – am avut zilnic astfel de situații, una-două persoane. Dar este suficient cât să dea peste cap și să existe riscul să fii nevoit să renunți la acele doze. Și atunci, trebuie să găsești o soluție, este păcat ca acele doze să se piardă.”, a mai spus Beatrice Mahler pentru Hotnews.ro.

Până în acest moment, la Institutul Marius Nasta, doar 3 doze de vaccin nu au putut fi folosite.

 

Bilanţ coronavirus 8 ianuarie. Peste 4.800 de cazuri noi COVID la aproape 32.000 de teste

Până astăzi, 8 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 595.007 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.841 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 758 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Citeşte şi: Autorităţile române grăbesc vaccinarea anti-COVID. Ce adresă a trimis Ministerul Sănătăţii către centrele unde are loc imunizarea

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973.508 teste. Dintre acestea, 31.592 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.834 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.758 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 7.797 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 8 ianuarie a.c.

Pe teritoriul României, 28.287 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.585 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 43.171 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

Citeşte şi: Când se redeschid şcolile. Alexandru Rafila: Eu sunt foarte îngrijorat în legătură cu data de 8 februarie

 

Bilanţ coronavirus 8 ianuarie. Sub 100 de morţi în 24 de ore şi 1.100 de pacienţi la ATI

Până astăzi, 16.506 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.01.2021 (10:00) – 08.01.2021 (10:00) au fost raportate 96 de decese (60 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.