Beatrice Mahler: „România trebuie să se adapteze la numărul de doze primit. Persoanele care au făcut prima doză, au doza pentru rapel asigurată”

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a participat prin videoconferinţă la emisiunea lui Victor Ciutacu, pentru a da detalii despre campania de vaccinare, amânată cu 10 zile începând cu 28 ianuarie.

26 ian. 2021, 22:09
Beatrice Mahler: „România trebuie să se adapteze la numărul de doze primit. Persoanele care au făcut prima doză, au doza pentru rapel asigurată”

Beatrice Mahler a răspuns şi întrebărilor legate de informaţiile apărute recent conform cărora un medicament pentru uz animal, Ivermectina, ar fi eficient în tratearea pacienţilor cu Covid.

„Nu stiu in acest moment daca cei care au fost reprogramati au primit mailurile pentru reprogramare, dar este foarte important sa existe acest flux de informare. Eu sunt convinsa ca lucrurile au fost calculate astfel ca maine sa fie timp sa fie trimise aceste mesaje si persoanele sa aiba timp sa verifice mailurile si sa vada cand au fost reprogramate.

Sunt convinsa ca nu vor fi probleme, lucrurile trebuie rezolvate pana persoana programata ajunge in spital sau centrul de vaccinare. Lucrurile sunt putin nuantate. In acest moment, prezentarea la centrele de vaccinare va fi posibila pentru persoanele vulnerabile, varstnici, cei cu afectiuni cronice. Romania trebuie sa se adapteze la numarul de doze primite. Daca ar fi dupa mine, as dori sa existe centre suficiente si doze suficiente.”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Beatrice Mahler: Eu nu aş prescrie Ivermectină pacienţilor, poate avea efecte adverse severe

„Acest medicament este administrat extern si la om, dar una este sa il dai pe tegument si alta este administrarea orala. Eu nu as prescrie unui pacient acest medicament, pentru ca poate avea efecte adverse grave.”, a adăugat Mahler.

Invitat în aceeaşi emisiune, medicul Octavian Jurma a confirmat spusele doctorului Mahler.

„Eu nu sunt medic clinician, dar sunt de acord cu doamna doctor Mahler. In primul rand, grija fata de om este mult mai mare fata de cea pentru oameni, deci gradul de rigurozitate nu se compara. Una este ca un om sa faca reactii adverse severe si alta este la un animal.”, a declarat Jurma.

„Din fericire exista vaccinuri, dar se intampla si cand lanseaza Apple un produs nou sa nu se produca din prima cata cerere e. Toate persoanele care pot fi vaccinate, vor fi vaccinate. Ma bucura sa vad saturatia, chiar daca la inceput nu reuseam sa vaccinam 30.000 pe zi. Imi place ca exista cerere.

Mai in gluma, suntem in Romania, abia cand ceva nu se gaseste devine valoros. Nu cred ca va crea mari probleme faptul ca s-a amanat, oamenii sunt intelegatori daca se comunica bine. Nu aveam de unde sti, e prima data cand se intampla asa ceva. Chiar daca sunt in general critic cu deciziile autoritatilor.”, a mai spus Octavian Jurma, cu privire la lipsa dozelor de vaccin, care a dus la decalarea cu 10 zile a campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Te mai poţi vaccina dacă ai fost diagnosticat cu COVID-19 după prima doză? Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă


loading...