Beatrice Rancea, dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti

Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti, care susţine că balerina le-ar datora 10.000 de euro. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București au decis să-și decline competența de soluționare a procesului.

30 dec. 2020, 23:33
Beatrice Rancea, dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti
Beatrice Rancea a fost dată în judecată de Opera Naţională Bucureşti

Beatrice Rancea, dată în judecată. „Instanța admite excepția necompetenței materiale. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Fără cale de atac”, au afirmat judecătorii bucureșteni, potrivit Bzi.ro.

Reprezentanții ONB au dat-o în judecată pe Beatrice Rancea în urmă cu câteva luni. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, Opera Națională Română București a solicitat obligarea balerinei Beatrice Rancea la plata sumei de 45.344 de lei, a dobânzii legale începând cu data formulării acțiunii și până la restituirea efectivă a sumei și a cheltuielilor de judecată.

Citeşte şi: Soprana Maria Nicoară ar fi stat mai multe ore în comă până să fie dusă la spital, în Iaşi. Beatrice Rancea: Situaţia este foarte gravă

Beatrice Rancea, dată în judecată

Sunt îndeplinite condițiile privind răspunderea contractuală, pârâta putând preîntâmpina producerea prejudiciului instituției pe care o conduce. În urma verificării efectuate de Curtea de Conturi, s-a statuat că au fost încălcate dispozițiile legale și obligațiile contractului de management din 4 august 2016, au precizat reprezentanții ONB în fața instanței.

Pretențiile ONB vizează angajarea răspunderii contractuale a lui Beatrice Rancea, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin contractul de management din 4 iulie 2016, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naționale București, având ca obiect asigurarea bunei organizări, gestionări și conduceri a activității instituției.