Bebeluş abandonat pe marginea unui pârâu din Maramureş. Mama este căutată de poliţişti

Polițiștii au demarat o acțiune de cercetare în orașul Șomcuta Mare pentru a identifica mama unui bebeluș abandonat imediat după naștere pe marginea unui pârâu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș, Florina Meteș.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 14:57
Bebeluş abandonat pe marginea unui pârâu din Maramureş. Mama este căutată de poliţişti

„Poliția a fost sesizată pe numărul unic 112 de faptul că pe marginea unui pârâu din localitatea Șomcuta Mare a fost găsit abandonat, într-un sac, un bebeluș. Nou-născutul a fost salvat și transportat în condiții de siguranță la SJU Baia Mare. În paralel, poliția a demarat o acțiune de cercetare în teren pentru a descoperi mama bebelușului”, a spus Florina Meteș, potrivit Agerpres.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Maramureș, dr. Ioana Cătană, a declarat că bebelușul a fost găsit pe malul apei de unul dintre angajații instituției care se afla în zonă și căruia i s-a părut suspect sacul care părea lăsat intenționat pe malul râului.

„Primele îngrijiri medicale și sesizarea efectuată pe numărul 112 au venit din partea colegei noastre, Anca Teglaș, angajat al Serviciului de Ambulanță din Șomcuta Mare care, întâmplător, se afla în zonă. Bebelușul a fost salvat și transportat pentru îngrijiri medicale la SJU Baia Mare”, a spus Ioana Cătană.

În context, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat că bebelușul, în momentul când a fost descoperit, avea pe corp urme de pământ, iar odată ajuns în spital, starea sa de sănătate s-a ameliorat.

„Bebelușul e în afara oricărui pericol și a fost internat în secția de terapie intensivă neonatală. În momentul care a fost găsit prezenta urme de pământ și se afla într-o stare neplăcută”, a spus Sorina Pintea.

În cauză a fost sesizată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș.

Citeşte şi Decizie uluitoare în cazul părinţilor care şi-au abandonat copilul într-o pădure. Au fost repuşi în drepturile părinteşti