Bebeluş de 11 luni în MOARTE CEREBRALĂ din cauza unei infecţii digestive. Mama spune că fetiţa a mâncat fructe

Un bebeluş din Vâlcea a intrat în moarte cerebrală din cauza unei infecţii digestive. Mama copilului este disperată şi crede că fetiţa ei s-a îmbolnăvit de la fructele din comerţ. A fost adusă de urgenţă la un spital din Capitală, alături de alţi doi copii tot din Vâlcea, cu aceleaşi afecţiuni.

13 iul. 2015, 14:03
Bebeluş de 11 luni în MOARTE CEREBRALĂ din cauza unei infecţii digestive. Mama spune că fetiţa a mâncat fructe

O fetiţă de doar 11 luni a ajuns la spital cu enterocolită severă. Mama spune că infecţia a fost provocată de fructele cumpărate din magazin. Iniţial, fetiţa a fost internată la Râmnicu Vâlcea, dar din cauză că starea ei s-a agravat medicii au transferat-o la Bucureşti. La scurt timp, organele interne ale copilei au cedat unul câte unul. Acum este ţinută în viaţă doar de aparate.

Mai grav este că alţi doi copii din Vâlcea au ajuns la spital cu aceeaşi afecţiune.

Potrivit România TV, medicii spun că cei trei copii sunt în stare foarte gravă. Pe lângă cei trei copii din Vâlcea, tot la Bucureşti au ajuns alţi doi bebeluşi din Craiova şi Cernica. Amândoi aveau aceleaşi simptome.

Enterocolita este o afectiune a tractului digestiv determinata de infectii diverse, cu bacterii, virusuri, ciuperci, paraziti. Manifestarile obisnuite ale enterocolitei sunt emisia de scaune numeroase, moi, insotite sau nu de greata, varsaturi, dureri abdominale, febra, frisoane, alterarea starii generale. Manifestarile generale sunt date fie de diseminarea agentului infectios ori a toxinelor acestuia in tot organismul, fie – cel mai frecvent – de pierderile importante de apa si minerale, consecinta diareei si a varsaturilor.

Citeşte şi Copil de 7 ani, mort la 24 de ore de la internare. Părinţii acuză medicii de MALPRAXIS VIDEO

Enterocolita acuta ese o boala care poate fi in mare masura prevenita cu respectarea normelor de igiena corespunzatoare. Enterocolita acuta are in general o evolutie autolimitata in timp, regimul alimentar bogat in lichide si de protectie digestiva, fiind cheia de bolta in remisia formelor necomplicate.

Citeşte şi: Decizie SCANDALOASĂ: Niciun medic NU a fost găsit vinovat pentru MOARTEA unui copil diagnosticat greşit VIDEO