Bebeluş de doar două luni, omorât în bătaie de bunica de 36 de ani

Un bebeluş de două luni din comuna vasluiană Băcani a fost omorât în bătaie de bunica sa, în vârstă de 36 de ani. Copilul a fost lovit pe motiv că nu se oprea din plâns.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 08:02
Bebeluş de doar două luni, omorât în bătaie de bunica de 36 de ani

Bebeluşul, din satul Bălţăteni, a fost găsit mort duminică seară, la câteva ore după ce fusese lovit cu palmele peste faţă de către bunica sa, supărată că acesta nu se oprea din plâns. A doua zi, bunicul copilului a mers la postul de poliţie din comună, anunţând decesul bebeluşului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, în urma necropsiei s-a stabilit că decesul a fost violent, iar bunica bebeluşului a fost reţinută sub acuzaţia de omor calificat.

„În acest caz au fost începute cercetări de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coodonarea unui procuror, fiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat. Femeia de 36 de ani a fost reţinută, iar în cursul zilei va fi dusă în instanţă cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui.

Ea a precizat că bebeluşul fusese lăsat în grija bunicilor de către mama lui, în vârstă de 16 ani, care locuieşte în judeţul Galaţi.

Primarul localităţii Băcani, Pavel Ciacâru, spune că familia din care provine copilul avea „mari probleme”, iar bebeluşul nu era înregistrat în evidenţele autorităţilor locale şi nici la medicul de familie.