Bebeluş în stare gravă, intoxicat cu nitriţi din apa cu care i-a fost preparat laptele

Un bebeluş în vârstă de şapte luni din localitatea vasluiană Oşeşti a ajuns în stare gravă la spital, cu intoxicaţie cu nitriţi din apa cu care mama i-a preparat laptele praf.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 18:20
Bebeluş în stare gravă, intoxicat cu nitriţi din apa cu care i-a fost preparat laptele

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a declanşat, joi, o anchetă epidemiologică în localitatea Oşeşti, după ce un bebeluş a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în urma unei intoxicaţii acute cu nitriţi.

Primele verificări arată că bebeluşul s-a intoxicat din cauza apei din fântâna din apropierea locuinţei, cu care i-a fost preparat laptele praf.

„Acesta este primul caz de intoxicaţie cu nitriţi la sugari înregistrat de la începutul anului, o echipă de specialişti fiind trimisă pentru prelevare de probe de apă din sursele din care familia bebeluşului a preparat laptele praf în vederea determinării concentraţiei de nitriţi. Din păcate, semnalele trase de noi în repetate rânduri cu privire la consumul apei contaminate cu substanţe chimice, în special de către gravide şi sugari, nu îşi au de fiecare date efectul dorit şi, periodic, apar astfel de cazuri”, a declarat, joi, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

În judeţul Vaslui, doi bebeluşi şi-au pierdut viaţa în ultimii doi ani în urma intoxicaţiei cu nitriţi din apa provenită din fântânile din apropierea locuinţelor.