Bebeluş mort de gripă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Numărul deceselor a ajuns la 7

Un bebeluş de 10 luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza gripei, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, anunţă România TV.

RomaniaTV.net
13 ian. 2019, 10:02
Bebeluş mort de gripă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Numărul deceselor a ajuns la 7

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la şapte în acest sezon după ce un bebeluş a murit în Capitală. Pe 8 ianuarie, bebeluşul în vârstă de 10 luni a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală în stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie acută, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Raluca Alexandru. 

Medicii l-au testat şi i-au pus diagnosticul de gripă tip A chiar din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului. Bebeluşul a fost internat atunci în Secţia de Terapie Intensivă, fiind intubat. Potrivit INSP, copilul nu fusese vaccinat antigripal.

Cristina Enache, cea care, cu ani în urmă, era dansatoarea favorită a lui Leo de la Strehaia, trăieşte, acum, cel mai cumplit lucru care se poate întâmpla unei mame: i-a murit copilul de doar 11 luni.

Cu doar o zi înainte de a se întâmpla tragedia, în disperare de cauză, Cristina Enache a publicat, pe contul ei de socializare, un anunţ care s-a viralizat imediat. Avea nevoie de ajutor, avea nevoie de sânge pentru micuţul care mai era ţinut în viaţă doar de aparate. 

”Cristina Enache vă roagă să donaţi pentru fiul ei, Ayan, care are 11 luni şi e internat de 4 zile la spitalul Grigore Alexandrescu cu virusul gripei tip A foarte severa. I s-a oprit ficatul, rinichii şi majoritatea organelor din funcţionare şi azi am aflat că nu are suficiente trombocite în organism, şi acestea din urmă l-ar ajuta ca organele lui să funcţioneze din nou. Trombocitele acestea trebuiesc recoltate din SÂNGE TIP A2 NEGATIV, iar până luni dimineaţa (atunci deschid ei recoltarea) trebuie să găsesc suficienţi donatori încât aceste trombocite să-i salveze viaţa băieţelului meu. În momentul de faţă el respiră doar datorită aparatelor la care este conectat, are cateter în piept şi e umflat pentru că nu face pipi de 2 zile jumătate. Dacă aveţi aceasta grupă de sânge şi sunteţi din Bucureşti, va rog frumos să-i donaţi sânge şi să-i salvaţi viaţa. Precizaţi vă rog că este pentru pacientul Enache Ayan, are 11 luni şi e internat la etajul 1 Terapie intensiva. Sunt disperată şi as vrea din tot sufletul să scape cu viaţă, vă rog frumos ajutaţi-mă”, a fost mesajul care a fost distriguit masiv pe Facebook. Din păcate, deşi donatorii au apărut, iar mesajul a fost distribuit de zeci de mii de utilizatori, micuţul Ayan nu a reuşit să treacă de zilele critice şi a murit.

Vestea că bebeluşul a fost răpus de boala severă a îndurerat zeci de mii de oameni care sperau ca micuţul să fie salvat dacă oamenii vor dona sânge. ”Zbor lin, îngeraş mic! Dumnezeu să vă întărească să treceţi peste această pierdere enormă”, a fost unul dintre miile de mesaje de condoleanţe care au fost postate de oameni care au reacţionat pentru salvarea copilului.

Tot duminică, un bărbat în vârstă de 69 de ani din judeţul Prahova a murit. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.