Bebeluş mort, medici acuzaţi de neglijenţă. Mama copilului este dărâmată de durere şi face mărturii cutremurătoare

Durere fără margini pentru o mamă din Cluj. Femeia şi-a înmormântat copilul după doar o lună şi jumătate de viaţă. Bebeluşul avea o malformaţie gravă la esofag şi trebuia să fie operat în străinătate. Mama acuză medicii că nu i-au emis la timp actele necesare pentru a pleca în Germania, iar micuţul s-a stins din cauza neglijenţei lor.

24 oct. 2016, 09:04
Bebeluş mort, medici acuzaţi de neglijenţă. Mama copilului este dărâmată de durere şi face mărturii cutremurătoare

Alexandru s-a născut la începutul lunii septembie, iar de atunci a stat în permanenţă internat în spital. Alături de el, mama lui s-a rugat pentru o minune. Bebeluşul suferea de o malformaţie gravă a esofagului, iar tratamentul din ţară nu dădea rezultate.

„Ne-a spus că i-a ieşit copilului laptele în plămâni şi a trebuit operat de urgenţă. Nu am fost nici sunată, nici absolut nimic. De atunci a fost tot mai rău… intubat, respirat cu mască”, a povestit mama copilului.

Micuţul avea nevoie de o operaţie complicată şi costisitoare în Germania. Părinţii s-au străduit să facă rost de bani, însă spun că medicii au emis actele necesare mult prea târziu. Între timp lucrurile s-au complicat, iar inima lui Alexandru a încetat să mai bată. „Dacă îmi dădea formularul şi plecam era altfel situaţia. Dacă domnul doctor îşi respecta jurământul de a salva vieţi, îl interesa mai puţin orgoliul şi mândria şi ne semna formularul 11”, mai spune mama copilului.

Mama lui Alexandru nu îşi poate reveni din şoc şi spune că viaţa copilului său putea fi salvată. Medicii de la spitalul judeţean din Cluj spun că femeia nu a depus însă nicio plângere în acest sens.