Bebeluşi din Ucraina, aduşi cu ambulanţa în România. Micuţii aveau probleme grave de sănătate

Misiune contracronometru de salvare a doi bebeluși români din Ucraina. Micuții aveau probleme de sănătate şi au fost transportaţi cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România. De acolo, cei doi copii au fost preluaţi şi transportaţi de urgenţă la două spitale din ţară.

15 mart. 2022, 08:49
Bebeluşi din Ucraina, aduşi cu ambulanţa în România. Micuţii aveau probleme grave de sănătate
Bebeluşi din Ucraina, aduşi cu ambulanţa în România. Micuţii aveau probleme grave de sănătate

Bebeluşi din Ucraina, aduşi cu ambulanţa în România. Este vorba despre doi copii români, în vârstă de 5 şi 14 zile. După ce au fost născuți chiar în mijlocul conflictului dintre Rusia și Ucraina, cei doi micuţi cu probleme grave de sănătate au fost transportați cu o ambulanța ucraineană până la vama Siret.

Bebeluşi din Ucraina, aduşi cu ambulanţa în România

„Doi copii, cetateni romani, in varsta de 5 si de 14 zile, cu afectiuni medicale, au necesitat transport din Ucraina in doua spitale din tara, Bucuresti si Timisoara. Au fost luati din maternitatea din Kiev, transportati la maternitatea din Cernauti si ulterior prin intermediul consulatului am fost contanctaţi astfel incat sa putem acorda ingrijire mdicala si transfer la unitatile medicale necesare”, a declarat dr. Aalin Suciu, medic SMURD.

Citeşte şi Volodimir Zelenski: „De ce să muriţi? Pentru ce? O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată”

Cei doi copii au suferit probleme de sănătate încă de la naștere și au avut nevoie de asistență medicală pe durata transportului. Băiețelul de numai 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD la aeroportul din Suceava, de unde a fost dus de urgență la un spital din Timișoara.

Totodată, fetița de doar 14 zile a fost transportată cu elicopterul SMURD în București. Părinții celor doi sunt bine și urmează ca fiecare să stea cu unul dintre copii.

„Parintii sunt bine, au venit si ei in tara, nu au probleme de sanatate. În prezent se deplaseaza pe cale terestra catre spitalele unde vor fi dusi micutii”, a mai precizat dr. Suciu.

Cei doi bebeluși sunt primii nou-născuți cu afecţiuni medicale grave care au sosit în România de când a izbucnit războiul.

Citește și Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”